hirdetés
Életmód

Valóban jót tesz a bőrnek a tojásfehérje-maszk?

Nem kell csiganyálkás termék ahhoz, hogy ideiglenesen feszesebb megjelenést kölcsönözzünk arcbőrünknek, hiszen a tojásfehérjés pakolás vagy maszk is éppen ugyanazon az elven hat. Emellett viszont más pozitív hatásai is lehetnek. A kockázatokról viszont szintén nem szabad megfeledkezni.

Valóban jót tesz a bőrnek a tojásfehérje-maszk?
hirdetés

A tojásfehérje egyik legértékesebb összetevője maga a fehérje, ami éppenséggel a bőrfeszesítő hatást is kölcsönzi.

Emellett vitaminok és ásványi anyagok is vannak benne, amelyek vélekedések szerint táplálhatják a bőrt, ezzel növelve annak egészségét és javítva általános megjelenését. Igaz, egyelőre vitatott, hogy mennyire képes a bőr magába engedni a tojásfehérjében található vitaminokat és ásványi anyagokat, hiszen e szervünk egyik, ha nem legfontosabb feladata éppen az, hogy elhatárolja a belsőbb szerveket a külvilágtól.

Természetesen fontos arról is szólni, hogy csak megbízható forrásból származó tojást érdemes használni, s azt is csak úgy, hogy elkerüljük például egy esetleges szalmonellafertőzés kockázatát. Emellett nagyon fontos az is, hogy a bőr kellő hidratáltságára is mindig ügyeljünk, hiszen – a túlzott napfény kerülése mellett – éppen a megfelelő hidratáltság az, amely képes lehet a bőr tényleges „fiatalságát” megőrizni.

A tojásfehérje-maszk elkészítése (2 db S méretű tojásból):

  1. Válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját. (Semmi különleges eljárásra nincs szükség: a sütikészítésnél bevált mozdulatsorral tökéletesen fog működni minden.) Most csak a fehérjére lesz szükség.
  1. Ha zsíros bőrre használnánk a tojásos maszkot, egy fél citrom levét, ha viszont túl száraz bőrre, akkor egy teáskanál mézet keverjünk el a tojásban. Nem kell nagyon alaposan, éppen elég annyira, hogy az összetevők jól elvegyüljenek.
  1. Használat előtt meleg vízzel érdemes óvatosan lemosni az arcot, majd megtörölni kissé.
  1. Kézzel vagy vattakoronggal vigyük az arcbőrre a tojásfehérjét, ügyelve arra, hogy a szemek közvetlen közelébe ne kerüljön belőle.
  1. Hagyjuk fent 10-15 percig, majd langyos vízzel mossuk le.

Általában azonnal feszesebbnek tűnik a bőr a tojásfehérje-maszk alkalmazása után, ám a hatás jobbára csak átmeneti, így a hasonló eredményért pár nap múlva újból lehet alkalmazni a pakolást.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés