hirdetés
Életmód

Uzsonnásdobozba is tökéletes a spenótos-sajtos muffin

Legyen szó akár egy finom, egészséges reggeliről, vagy egy könnyen elcsomagolható ebédről, uzsonnáról, a spenótos-sajtos muffin tökéletes választás lehet.

Uzsonnásdobozba is tökéletes a spenótos-sajtos muffin
hirdetés

Sokan ugyan csak édességként tekintenek a muffinokra, azonban valójában sós változatai is vannak – de legalábbis sós finomságok is készülhetnek a muffinformában.

A tavasz beköszöntével a friss zöldségeket is bátran használhatjuk a húsmentes, sós eledelekbe, így a frittatákba, sós muffinokba is – ezúttal pedig éppen a spenót lesz a főszereplő.

Hozzávalók:

  • Két db közepes tojás
  • 150 ml tej
  • 75 gramm olvasztott vaj
  • 150 gramm reszelt cheddar sajt
  • 1 zöldhagyma apróra vágva
  • 75 gramm friss „bébispenót”
  • Fél piros kaliforniai paprika, felkockázva
  • 250 gramm liszt
  • Fél csomag sütőpor
  • Egy zöldségízű leveskocka fele elmorzsolva
  • Só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Béleljük muffinpapírokkal a muffinformát, illetve melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  1. Keverjük össze először a nedves összetevőket egy nagyobb tálban – vagyis a tejet, olvasztott vajat és a tojásokat.
  1. Egy másik tálban a lisztet, sót, borsot és sütőport keverjük el.
  1. A tojásos masszában keverjük el a maradék összetevőket, majd a sütőporos lisztet is.
  1. Süssük a muffinokat kb. 20 percig, amíg szép aranybarnák nem lesznek.

(A borítókép forrása: Flickr / Mike McCune - https://www.flickr.com/photos/mccun934/3408623770, CC BY 2.0 )


hirdetés

További híreink