hirdetés
Életmód

Tojásmentes gyümölcstorta – puha finomság gazdag ízvilággal

Tojás nélkül lehet ugyan finom süteményeket készíteni, de nem árt találni néhány megbízható receptet az esetleges kísérletezgetés helyett, ha biztosra szeretnénk menni a sikert illetően. Ez a puha desszert például kiváló alternatívája lehet a gyümölcsös piskótáknak.

Tojásmentes gyümölcstorta – puha finomság gazdag ízvilággal
hirdetés

Hozzávalók (Egy kb. 20 centis tortaformához)

Tészta:

  • 2 csésze finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
hirdetés
  • Fél teáskanál só
  • Fél teáskanál szódabikarbóna
  • Fél csésze növényi olaj
  • Háromnegyed csésze cukor
  • Egy csésze görögjoghurt
  • Fél csésze író
  • Egy teáskanál vanília kivonat
  • Egy teáskanál ételecet
  • 400 gramm vegyes gyümölcs kb. egy evőkanál lisztbe forgatva

Morzsa a tetejére:

  • 3 evőkanál cukor
  • Negyed csésze liszt
  • Másfél evőkanál olaj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő 180 fokra a sütőt, s vajazzunk ki egy 20 centiméteres, sütőpapírral bélelt formát.
  1. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
  1. Egy nagy tálban előbb a cukrot és az olajat keverjük össze, majd adjuk hozzá – keverés mellett – a joghurtot, az írót, az ecetet és a vaníliát is. Fokozatosan dolgozzuk ehhez hozzá a lisztes keveréket, de ügyeljünk rá, hogy ne keverjük túl.
  1. Egy tálban forgassuk meg a lisztben a gyümölcsöket, majd óvatosan forgassuk őket a tésztába.
  1. A sütemény tetejére a morzsa elkészítéséhez egy közepes méretű tálban keverjük össze a cukrot a liszttel és az olajjal, majd helyezzük ezt a sütemény tetejére.
  1. Süssük az egészet 50-60 percig, s tűpróbával mehetünk biztosra, hogy jól megsült-e.
hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés