hirdetés
Életmód

Tavaszi magyarországi turizmustippek

Sokan a tavaszt tekintik kedvenc évszakuknak, jó okkal! A mérsékelt időjárási viszonyok, a téli hibernációból éledező természet és persze kedv vitathatatlanul a legjobb turisztikai szezonná emeli a nyárelő időszakát. Kombináld ezt egy szezonális konyhával, beleértve a friss gyümölcsöket, zöldségeket, és máris könnyen belátható, hogy miért ez a legkülönlegesebb évszak egy igazi kalandra.

Tavaszi magyarországi turizmustippek
hirdetés

A tavasz egyértelműen a kellemes időjárást szinonimája. Vége a tél dermesztő szenvedélyének, és még nem fenyegetnek a nyár tomboló hőhullámai. Nem kell számítani az ősz kissé változékony kihágásaira sem, csak a mérsékelt levegő, a napsütéses égbolt, esetleg egy kis nyugodt szellő van porondon. Így nem is kérdés, hogy a tavasz az egyik legjobb időszak egy jó kis turisztikai program megszervezésére. Nincs túl meleg vagy hideg, és mindent megtapasztalhatsz, amit az adott kaland kínál anélkül, hogy a rossz idő mindent tönkretenne. Bár több tucat hely van, ahova el lehet menni, minden bizonnyal akad néhány kiemelkedő. Egy ilyet szeretnénk megosztani veled, úgyhogy nincs is más dolgod, minthogy magadra öltsd a megfelelő túrabakancs választásodat, és élvezd a jó idő minden előnyét!

Ördög-árok, Bakony

A helyszín a csodálatos Bakony, az Ördög-árok pedig a hegység legfenségesebb szurdokvölgye. Tudnod kell, hogy a turistaút a patak sziklás medrében vezet végig, ezért ténylegesen fel kell készülnöd a kicsit nehezebb terepviszonyokra, az optimális lábbeli elengedhetetlen kellék. A nagyjából két és fél kilométer hosszú, vadregényes katlant egy fentről leszakadt sziklatömb hozta létre, és a szakadékot övező sziklákban több kisebb-nagyobb barlang is található. Egyértelműen hozza a magyarországi csodahelyek szintjét, konkrétan úgy fogod érezni magad, mintha egy elvarázsolt erdőben járnál. A kalandos túraélmény garantált, az amúgy is rendkívül látványos völgyszoros közepén pedig felfedezheted az Ördög-gát képződményét, ami a már említett beszakadt, természetes sziklaakadály. Láss csodát: egy kis vízesés is ékesíti, és akár hiszed, akár nem, felkapaszkodhatsz a tetejére is!

Szponzorált tartalom

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés