hirdetés
Életmód

Milyen parfümöt használjunk a nyári melegben?

Végre itt a nyár, a rozé hivatalos szezonja, a parkbéli piknikek ideje, és néhány új nyári parfüm. Alig várjuk, hogy az idő annyira felmelegedjen, hogy az egyik kedvenc, meleg időjáráshoz illő illatunkat használhassuk. Minden évszakhoz elengedhetetlen, hogy legyen egy meghatározó illatunk: az évszakok váltakozása ugyanis megkívánja, hogy valami jobban odaillőre cseréljük kedvenc illatkeverékeinket. A legjobb nyári kölnikben az a legjobb, hogy megragadják azt az érzést, mint amit egy varázslatos capri nyaralás vagy a kellemesen hűs és lágy szellő kelt bennünk.

Milyen parfümöt használjunk a nyári melegben?
hirdetés

A tökéletes nyári parfüm

A kitűnő nyári parfümöket maga az évszak ihlette: a szezon ismerős illatai visszarepíthetik abba az időbe, amikor a napot napozókrémben „pompázva” töltötte a tengerparton. Választhat egy klasszikus nyári illatot frissítő vanília-, kókusz- vagy citromjegyekkel, vagy vásárolhat egyedi nyári parfümöt, amely a só, a bergamott és a rózsaszirom jegyeit ötvözi. Akárhogyan is dönt, a forró nyári időjárás egyszerű illatokat kíván meg, amelyek élesek, szellősek és könnyűek. A Beauty Lab szakértői ajánlásai alapján az alábbiakban összegyűjtöttük a legjobb parfümöket, amelyeket a tengerparton viselhet, vagy egy hosszú nyári éjszaka előtt fújhat magára. Ugyan a hazai internetes boltok választéka igen nagy, azért általánosságban elmondható, hogy ezeknek a parfümöknek mindegyike játékos, nosztalgikus, szexi és tengerparti – néhányuk pedig egyenesen váratlan (ez az, ami a parfümviselést olyan szórakoztatóvá teszi!).

TOM FORD

A bergamott, a pisztácia és a kókusz a főszereplői ennek a napfényes illatnak, amely Franzino nyári kedvencei közé tartozik. Nevéhez híven az illata egy napsütéses napot idéz egy egzotikus, távoli szigeten. Fényes, enyhén citrusos, mégis egy kissé meleg.

hirdetés

RALPH LAUREN

Vigyen romantikát a mindennapjaiba ezzel a finom, visszafogott parfümmel. A mandarin, a rózsaszín bors és az ibolyalevelek pezsgő jegyei édes, ultra nőies ködbe burkolják a viselőjét. „Az évek során használtam más fajtákat is, de végül mindig visszatérek ehhez a márkához, mert ez egy tiszta és édes illatú parfüm, amely anélkül édes, hogy fejfájást okozna, és az illata a többinél sokkal tovább kitart a nap folyamán” – mondja Annie O'Sullivan, a Beauty Lab munkatársa.

Parfümetikett

A szakértők azt javasolják, hogy egy nyári parfüm ne legyen túl erős. Természetesen hasznos, ha elfedi az izzadtságszagot, de minden jó illat változik a nap folyamán. Például erősen kezdődik, de az egész napos bőrbe való felszívódás után összetettebbé válhat. A legjobb egy mintaméretű üveggel indítani, hogy a klasszikus papírcsík helyett a bőrünkön próbáljuk ki a parfümöt. Ne gondoljuk azt, hogy már néhány permetezés után ismerünk egy illatot.

A kölnivel történő hosszabb interakciók a parfüm mélyebb árnyalatait is felfedhetik – más néven a közép- és alapjegyeket. Persze a parfüm első permetezéskor lehet fűszeres illatú, de valószínűleg nem marad az. Ezért fontos, hogy olyan parfümöt válasszunk, amely nem kizárólag az évszaktól függ.

Választás előtt

A parfümöknél is igaz, hogy még vásárlás előtt olvassuk el a termékhez tartozó leírást, vagy nézzünk utána a különböző blogbejegyzésekben. Igaz ugyan, hogy minden az egyéni szempontokon múlik, viszont sosem hátrány, ha informálódunk, mielőtt tapasztalatot szereznénk.

A hazai online boltokban a termékek széles választéka vár ránk. Olyan illatot érdemes választani, amely jól passzol a megjelenésünkhöz. Az aromák viselete és élvezete az ősi kultúrák szeánszaitól kezdve a mai életmód sokoldalúságáig mindvégig fennmaradt az idők folyamán. Elmondhatjuk, ahogy egy új évezred mérföldkövét ünnepeljük, hogy a parfümök továbbra is rendkívül fontos szerepet töltenek be hétköznapjainkban azáltal, hogy érzelmeket váltanak ki, és valami teljesen egyedivel „öltöztetnek” fel minket, akár nyáron, akár bármelyik másik évszakban.

Szponzorált tartalom

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés