hirdetés
Életmód

Mennyei epres finomság könnyedén: leveles batyu

Megérkezett sok helyre már a magyar eper is, ilyenkor pedig, ha esetleg önmagában már picit kezdene megszokottá válni az ízletes gyümölcs, akár valamilyen új desszertet is kipróbálhatunk vele.

Mennyei epres finomság könnyedén: leveles batyu
hirdetés

Az alább egy rendkívül finom, de legalább ilyen egyszerű és gyors epres-leveles batyu receptjét mutatjuk be, amelyet érdemes lehet kipróbálniuk mindazoknak, akik szeretik a roppanós külsejű, belül puha, friss leveles tésztás sütiket.

Hozzávalók:

  • 270 gramm leveles tészta
  • 120 gramm krémsajt
hirdetés
  • 50 gramm cukor
  • 230 gramm friss, felszeletelt eper
  • Egy kiskanál vanília kivonat
  • Egy kisebb tojás a tészta lekenéséhez
  • 1 evőkanál cukor, ugyancsak a sütemény tetejére

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, illetve béleljünk egy tepsit sütőpapírral.
  1. Egy kisebb tálban kissé verjük fel a krémsajtot robotgép segítségével, s adjuk hozzá a cukrot és a vaníliát is, majd keverjük el ezeket.
  1. A kinyújtott leveles tésztát helyezzük az előkészített tepsire, és gyorsan – hogy ne olvadjon egészen ki a tészta – rajzoljunk egy téglalapot a tészta közepére, majd vágjuk be a négyzet széleiig a tészta külső részét. A sarkokat távolítsuk el.
  1. Kenjük a krémsajtos tölteléket a tészta közepére (ahová a téglalapot rajzoltuk), majd erre helyezzük rá az eperszeleteket.
  1. Hajtogassuk végig a tésztát, hogy befedjük vele az epreket és a krémsajtos tölteléket. A két szélső oldalnál felváltva hajtogassuk s tésztacsíkokat.
  1. Kenjük le a sütemény tetejét tojással, majd szórjuk meg kristálycukorral, és már mehet is a sütőbe, ahol 25-30 perc alatt készre sül.
  1. Ha a tészta már szép aranybarna, vegyük ki a süteményt, és egy rácson hagyjuk lehűlni, mielőtt tálalnánk.
hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés