hirdetés
Életmód

Itt az ősz, de még sokáig viríthat a balkonláda!

Nincs mit tenni, az időjárást elnézve immár ténylegesen beköszöntött az ősz. Mégsem kell búcsút mondani a színpompás erkélyeknek és balkonládáknak sem, hiszen akad néhány növény, amely akár még az első téli fagyokig is megörvendeztet minket a szépségével.

Itt az ősz, de még sokáig viríthat a balkonláda!
hirdetés

Callunavagycsarab néven találkozhatunk a legtöbb kertészetben, a piacokon és sok üzletben is az egyik legnépszerűbb ősz végi növénnyel. A többféle színben is kapható cserje sovány, mészmentes, savanyú földben érzi jól magát, lehetőleg napos vagy legfeljebb félárnyékos helyre érdemes ültetni. Lehetőleg lágy vízzel öntözzük, és noha túllocsolni nem szabad, arra azért ügyeljünk, hogy mindig legyen enyhén nedves a talaja.

A krizantém nemcsak a temetők virága! Egy színes összeállításban mutatkozik meg igazán a szépsége, azonban igazán pompás megjelenése inkább csak a napos helyeken lesz huzamosabb ideig. Öntözésnél arra figyeljünk, hogy a víz a tövéhez kerüljön, s lehetőleg soha ne száradjon ki a talaja, de ne is pangjon benne a víz. Egy jobb minőségű virágföld tökéletesen megfelel számára. A szélsőségeket leszámítva, melyek kerülendőek, különösebb talajigénye nincs.

Díszkáposzta (Forrás: pixabay.com / Hans Braxmeier)

Káposzta sem csak a veteményesbe kerülhet! Manapság már sokféle díszkáposztával találkozhatunk, amelyek bidres-bodros leveleikkel és akár tetszetős, élénk színeikkel képesek visszaadni valamicskét a nyári hónapok gazdagságából még akkor is, amikor már csípős az őszi levegő, és délutánonként sötétülő égbolt alatt kell hazabandukolnunk. Ha egy fagytól védett helyre ültetjük, az egész telet átvészelheti, sőt, tavasszal még a káposztafélékre jellemző virágzatot is hozhat. Locsolásnál érdemes a leveleket is permetezni nem túl kemény vízzel. Számára is megfelelő lehet egy jobb minőségű virágföld.

hirdetés

Végül, de nem utolsósorban a kerti árvácskáról is említést kell tennünk, melyet sokan valószínűleg már nagyszüleik kertjében is csodálattal figyeltek az őszi hónapok elérkeztével. Ne riasszon meg senkit az sem, hogy igen elterjedt és „klasszikus” növénykéről van szó, hiszen a kertészek mára igen sokféle megjelenést értek el ennél a színpompás ibolyafélénél is.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés