hirdetés
Életmód

Így készíthetsz egyszerűen epres fagyit otthon!

Mutatunk egy lágy, tejszínes, illetve egy vegán receptet is az eperrajongóknak.

Így készíthetsz egyszerűen epres fagyit otthon!
hirdetés

Néhol már nyitnak a fagylaltozók, máshol azonban még várni kell rájuk. Az igazi fagylaltrajongók azonban otthon is elkészíthetik a maguk „kézműves” nyalánkságait, amihez most két receptet is mutatunk.

Hozzávalók a tejszínes fagylalthoz:

480 ml hideg habtejszín

1 konzervnyi 400 ml-es sűrített tej

hirdetés

340 gramm fagyasztott vagy friss eper

1 teáskanál piros ételfesték vagy fél teáskanálnyi céklapor (elhagyható)

Elkészítés:

  1. Turmixoljuk le az epreket.
  1. Egy nagy tálban verjük habbá a tejszínt.
  1. Adjuk hozzá a sűrített tejet, a turmixolt epret, majd a céklaport (vagy ételfestéket), és dolgozzuk egybe óvatosan, de alaposan.
  1. Helyezzük egy dobozba vagy tárolóba a fagylaltot, majd tegyük mélyhűtőbe legalább hat órára.

Hozzávalók a vegán epres fagylalthoz:

2 csésze friss, félbevágott eper

1 közepes banán összakarikázva

2/3 csésze növényi tej

Egy csipet só

Elkészítés:

  1. Helyezzük az epreket és banánokat egy rétegben egy sütőpapírral bélelt tárolóba, majd tegyük fagyasztóba 4 órára.
  1. A fagyott gyümölcsöket turmixoljuk le egy erre alkalmas géppel, majd adjuk hozzá a sót. Keverjük el egy fakanállal a gép leállítása mellett a gyümölcsöket, majd adjuk hozzá a növényi tejet, s azzal együtt dolgozzuk jól össze az egészet a turmixgéppel.
  1. Ezután azonnal tálalható a fagylalt, vagy akár 2 órára a mélyhűtőbe is lehet tenni, ha a fagyosabb állagot preferáljuk.

(A borítókép forrása: pixabay.com / silviarita)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés