Életmód

Három szobanövény, ami a kevésbé fényes helyiségekben is szép maradhat

Természetes, hogy minden lakásban vannak olyan helyiségek is, ahová kevesebb napfény jut be – de ezeken a helyeken sem kell lemondanunk a szobanövényekről, hiszen akad pár olyan faj, amelyik természetes élőhelyén sem jut túl sok fényhez, így otthonunk sötétebb részein is jól meglehet.

Három szobanövény, ami a kevésbé fényes helyiségekben is szép maradhat
hirdetés

Felsorolásunk első növénye a vitorlavirág, amelynek nemcsak tekintélyes méretű levelei, de szép virága is díszít. Amellett, hogy nagyon dekoratív növényről van szó, viszonylag könnyű a gondozása is, és noha a fényigénye közepesnek mondható, bátran tehetjük olyan helyekre, ahol csak szűrt fény éri. Érdekesség, hogy ha sok fény éri, akkor gyakrabban fog virágozni, míg sötétebb helyen levéldísznövényként állja meg a helyét.

A kertészetekben kapható filodendronok nagy része is jól megvan a sötétebb környezetben, igaz, néha azért ki lehet őket tenni az udvarra, erkélyre is, hogy vegyenek egy kis napfürdőt. (Persze, nem a tűző napra!) A kezdő szobanövénytartók is megpróbálkozhatnak vele, hiszen nem kifejezetten kényes növény.

Az előző kettőnél egészen másféle látványt nyújt a szobai szanszeviéria, amely egy karakteres megjelenésű, modern környezetbe is tökéletesen illeszkedő, levegőtisztító képességéről is ismert növényke. A sötétebb helyeken is kellemesen eléldegél, ám fontos, hogy ne legyen túlöntözve, és a környezete páratartalma se legyen túl magas.


hirdetés

További híreink
hirdetés