hirdetés
Életmód

Három szobanövény, amely a karácsonyi időszakban talán a legmutatósabb

Szerencsére nem kell megvárnunk a tavaszt ahhoz, hogy egy-egy zöldellő növénnyel dekorálhassuk az otthonunkat, hiszen a kertészetekben, sőt, egyes nagyobb áruházban is bőséggel akad választék a szebbnél szebb szobanövények kínálatából. Alább három igazán pompás növényt mutatunk be, amelyek a karácsonyi lakásdekorációt tökéletesen kiegészíthetik a maguk friss, üde megjelenésével.

Három szobanövény, amely a karácsonyi időszakban talán a legmutatósabb
hirdetés

Mikulásvirág

Mikulásvirág (Forrás: pixabay.com / Susanne Jutzeler, suju-foto)

A mikulásvirág (Euphorbia pulcherrima) kétségkívül az ünnepi időszak egyik kedvence, hiszen piros felleveleivel és zöld leveleivel nála karácsonyibb színvilágot aligha képviselhetne növény. Ráadásul a gondozása sem különösebben bonyolult, arról nem is beszélve, hogy éppenséggel vásárolhatunk belőle többet is, mert egy üveg pezsgő vagy bor kíséretében kiváló ajándék lehet azok számára, akiket ahhoz nem ismerünk eléggé, hogy személyes ízlésének megfelelő, nagyon egyedi meglepetéssel rukkoljunk elő a számára.

A növény gondozása során igyekezzünk viszonylag állandó, lehetőleg 16-22 fok körüli hőmérsékletet biztosítani, s talán még ennél is fontosabb, hogy huzattól mentes helyet találjunk neki. Ugyan fontos, hogy a földje teljesen ne száradjon ki soha, de legalább ennyire lényeges az is, hogy ne öntözzük túl. Pusztán ennyire van szükség ahhoz, hogy kis növényünk akár az új esztendőt is virágba borulva köszönthesse…

hirdetés

Rozmaring

Rozmaring (Forrás: pixabay.com / cocoparisienne)

A rozmaringgal a fűszeres szekcióban futhatunk össze leginkább, azonban egy szép kaspóban nagyon is megkapó látványt tud nyújtani, hiszen a hegyes kis leveleivel nagyon hasonlít – első ránézésre – egy fenyőre is. Ráadásul az illata is kellemes, arról nem is beszélve, hogy a rozmaringos fogások juthatnak róla eszünkbe, amelyek oly gyakran szerves részei az ünnepi asztalnak… Ha pedig a saját termesztésű rozmaringunkról tudunk csippenteni egy keveset, és friss leveleivel fűszerezhetjük a vacsorát, az külön büszkeséggel tölthet el.

A rozmaring fagyérzékeny növényként az első keményebb fagyok beálltával nyugodtan a lakásba is kerülhet, ha ott megfelelőek számára a körülmények. A napos helyeket kedveli, de akár mesterséges világítással is rá lehet segíteni, amikor már nagyon rövidek a nappalok. Nem igényel sok öntözést, sőt, a túl sok víz vesztét is okozhatja.

Karácsonyi kaktusz

Karácsonyi kaktusz (Forrás: pixabay.com / PollyDot)

Valószínűleg nem sokan vannak, akiknek külön be kellene mutatni a karácsonyi kaktuszt. A növény látványos virágai éppen december körül jelennek meg, így büszkén mutathatjuk a vendégseregnek, hogy milyen csodás virágözönt hozott szobanövényünk.

A félárnyékos helyeken is tökéletesen érzi magát a karácsonyi kaktusz, ellenben a magasabb páratartalom és a melegebb hőmérséklet ugyancsak kedvez a növekedésének és a virágzásának. Fontos az is, hogy a víz ne álljon a talajában huzamosabb ideig.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés