hirdetés
Életmód

Ha a répás sütik bejönnek, ezt a céklás muffint is tanácsos kipróbálnod!

Vannak, akiket elriaszt, ha egy süteményben olyan alapanyagokat látnak, mint például a répa, a cukkini – hovatovább, a cékla. Megint mások viszont nem visszakoztak kipróbálni ezeket, s ma már tudják, hogy ezek a zöldségek fantasztikusan puha állagot tudnak adni a desszerteknek!

Ha a répás sütik bejönnek, ezt a céklás muffint is tanácsos kipróbálnod!
hirdetés

Hozzávalók a céklás muffinokhoz (kb. 12 darabhoz):

  • Két közepes méretű cékla megfőzve és pürésítve
  • 170 gramm liszt
  • 150 gramm mandulaliszt
hirdetés
  • 50 gramm cukrozatlan kakaópor
  • Egy evőkanál sütőpor
  • 1 dl olaj
  • 250 ml tel
  • 2 tojás
  • 150 gramm cukor
  • Egy jó csipet só
  • Egy tábla csokoládé apróra törve

Elkészítés:

  1. Főzzük a céklát úgy 40 percig, míg puha lesz, majd turmixoljuk le hűlés után.
  1. A sütőt melegítsük 200 fokra, illetve készítsük elő, s vajazzuk ki a muffinformákat.
  1. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a mandulalisztet, a sütőport, a kakaót, a cukrot, a tojást, tejet és olajat. Ehhez adjuk hozzá a céklapürét, majd legvégül keverjük el a tésztában a csokidarabokat is.
  1. Kanalazzuk a tésztát a formákba, és süssük kb. 25-30 percig a muffinokat.
  1. Tálalás előtt hagyjuk lehűlni.
hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés