hirdetés
Életmód

Ezt az 5 gyakorlatod csináld meg minden nap, ha lapos hasat szeretnél!

Nehezen férsz bele kedvenc fekete ruhádba? Feszült vagy, ha a tükörből nézed a hasad zsírját, miközben minden reggel készülsz? Ha igen, itt az ideje, hogy komolyan tegyél ezzel kapcsolatban, és kezdj el dolgozni egy egészségesebb és fittebb önmagadért. Mutatunk 5 nagyon hatékony gyakorlatot, amiket minden nap elvégezve gyorsan el fog tűnni a makacs zsír a hasad környékéről!

Ezt az 5 gyakorlatod csináld meg minden nap, ha lapos hasat szeretnél!
hirdetés

1. Plank

Az izometrikus erő növelésével segít a testtartás javításában. A plank tartások tonizálják és erősítik a hasi izmokat, és támogatják a gerincet. Hogyan plankelj? Menj le a padlóra nyomással felfelé. Helyezd a súlyt az alkarokra, miközben hajlítod a könyöködet. Alkoss egyenes vonalat a testeddel a válltól a bokáig, szívd be a köldöködet a gerincbe, és tartsd meg a pozíciót egy ideig, majd lazíts. Kezdetben csak 8-10 másodpercig tudod megtartani a pózt. Ne aggódj, ez növekedni fog, ha kitartó vagy, és egy idő után már akár egy teljes percig is menni fog a plank pozíció tartása. Ismételd meg ugyanezt öt-hat alkalommal.

2. Oldal plank

Mert plankból sosem elég! A planknek, ahogyan írtuk fentebb is megannyi pozitív hatása van, és a lapos has elérésében is segít. Szerencsére megannyi módon lehet alkalmazni, például oldalt tartásban is, így eséje sincsen annak, hogy valaki ráunjon. Az oldalsó plankhez nyújtsd ki a lábad, feküdjön a jobb oldaladra úgy, hogy a lábfejed és a csípőd egymáson közeledjen a padlón. Helyezd a jobb könyöködet a válla alá, miközben összehúzod a magizmokat, emeld fel a csípőd és a térdeket a padlóról. Tartsd meg a pozíciót néhány másodpercig, és térj vissza a normál helyzetbe. Ismételd meg ugyanezt a másik oldalon.

hirdetés

Nem szeretnél ilyen bonyolult és nehéz gyakorlatokat végezni rendszeresen, csak lapos hasat? Választ az egyszerűbb megoldást! A Bónusz Plasztikai Sebészeten a zsírleszívás hasplasztikával, egyszerűen, gyorsan és biztonságosan oldja meg a problémádat.

3. Felülés

A hagyományos felüléssel már általános iskolás korunkban is sokat kínoztak minket, de nem hiába! Számtalan előnye van, nagyon jól megmozgatja a hasizmokat is. Mutatjuk, hogy lehet a legtöbbet kihozni a felülésből, azaz hogyan lehet a leghatékonyabban felülésezni. Kezdd azzal, hogy feküdj egy tornaszőnyegre, matracra, arccal felfelé. A legjobb, ha a karjaidat a fejed mögé helyezed, vagy keresztbe teszed a törzse előtt. Tartsd mozdulatlanul az alsó tested, és mozgasd a felsőtested a térd felé. Vegyél egy mély lélegzetet, lélegezz ki, miközben felfelé haladsz. Lélegezz be, miközben tested visszahelyezed a szőnyegre. Ügyelj arra, hogy karjaid ne nyomják túlságosan a fejedet vagy nyakadat. A fel és le mozgáshoz a hasizmokat kell használni, ezért ügyelj arra, hogy a nyak ne feszüljön meg a gyakorlat során.

4. Hasprés

A hasi zsírégetés egy másik nagyon jó módja a hasprés, ami nagyon könnyen elvégezhető otthon, mindenféle extra felszerelés nélkül is. Feküdj le a földre, tedd a kezed a fejed mögé, hajlítsd be a térdedet, és helyezd a lábadat a talajra. Emeld fel felsőtestet a padlóról, lélegezz ki, amikor felemelkedsz, és lélegezze be, amikor leereszkedsz. Ismételgesd ezt pár percig, pihenj, majd folytasd a gyakorlatot, akár tv-nézés mellett is csinálhatod!

5. Russian twist, avagy orosz csavar

Zárásként pedig nem maradhat le a legjobb hasizom gyakorlatokat bemutató listáról a russian twist, avagy az orosz rulett sem, aminek elvégzése szintén nem bonyolult. Ülj egy matracra, kissé hajlítsd be a térded, a sarkad legyen a szőnyegen. Majd kezdj el hátradőlni, amíg úgy nem érzi, hogy a has izmai feszülnek. Ezt a pozíciót úgy is elérheted, hogy lefekszel a földön. Most hajlítsd be a térded, és emeld fel a felsőtested a térd felé. Gyakorlatilag egy képzeletbeli V-alakot kell létre hoznod. A karokat arc előtt kell tartani. Ha megvan a pozíció, akkor a gyakorlat nevéhez méltóan, a karokat kell jobbra és balra mozgatni, csavarni, miközben a hasizom megfeszülve marad, ha szereztél egy kis rutint, úgy érzed egyre jobban megy, akkor súlyzókkal a kézben nehezítheted a gyakorlatot.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés