hirdetés
Életmód

Egyszerű, de nagyszerű almás sütemény

Az alma továbbra is az egyik legnépszerűbb őszi gyümölcs, amely nemcsak frissen fogyasztva, de süteményekben is rendkívül ízletes.

Egyszerű, de nagyszerű almás sütemény
hirdetés

Amit most bemutatunk, az a „megúszós”, de nagyon finom sütemények egyik remek példája, hiszen az elkészítése nem igényel sok időt vagy gyakorlatot, viszont garantáltan nagy kedvence lesz minden almássüti-rajongónak.

Hozzávalók:

A tésztához

Két nagyobb, édes alma

hirdetés

120 gramm (egy csésze) liszt

100 gramm (fél csésze) cukor

4-5 evőkanál olaj

Egy csipet só

Kettő darab „M” méretű tojás

100 ml (fél csésze) tej

12 gramm sütőpor

A tetejére

Négy evőkanál sózatlan vaj

Egy tojás

Fél csésze cukor

Egy citrom reszelt héja

Elkészítés:

  1. Reszeljük le, vagy kockázzuk apróra az almát.
  1. Keverjük össze a tésztához a száraz összetevőket, majd adjuk hozzá az olajat, a tojásokat és a tejet, s keverjük el alaposan, csomómentesre. Az almareszeléket keverjük el benne.
  1. Töltsük ki a tésztát egy kivajazott tepsibe vagy tortaformába, majd fél óra alatt süssük 180 fokon, vagy amíg a tűpróba alkalmazásával úgy nem látjuk, hogy kellően átsült.
  1. Közben készítsük el a tetejére szánt bevonatot is! Ehhez keverjük össze a cukrot, tojást, citromhéjat és az olvasztott vajat. Az így kapott eleggyel kenjük meg a süti tetejét, és süssük tovább 10-12 percig.
  1. Tálalás előtt a süteményt hagyjuk hűlni egy rácson 5-10 percen át. Nagyon „jól áll” neki a karamellszósz, de akár egy gombóc vaníliafagylalt is, de persze habos kávé vagy illatozó tea mellé kínálva is ellenállhatatlan lesz!

(A borítókép forrása: pixabay.com / congerdesign)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés