Életmód

Csokicseppes kekszek vaj nélkül

A csokoládécseppes keksz az egyik legnépszerűbb desszert az Egyesült Államokban, és egyre népszerűbb felénk is, köszönhetően az egyszerű elkészíthetőségének, s annak, hogy nagyon hamar össze lehet állítani a tésztáját. Meglehet azonban, hogy valaki vaj nélkül készítené el például ételérzékenység miatt – de szerencsére ez esetben is lehet a tarsolyunkban egy egyszerű, gyors, kitűnő recept.

Csokicseppes kekszek vaj nélkül

Hozzávalók kb. két tucat kekszhez:

  • 280 gramm búza finomliszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál keményítő
  • 1 teáskanál só
  • 170 gramm kókuszolaj vagy növényi olaj
  • 135 gramm barna cukor
  • 100 gramm kristálycukor
  • 2 nagy tojás
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 180 gramm csokicsepp

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, illetve két tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  1. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a keményítőt és a sót, majd tegyük ezt félre, és egy másik, nagyobb tálban keverjük össze a tojást, olajat, cukrokat és a vaníliát.
  1. Fokozatosan keverjük össze a két tál tartalmát, majd adjuk hozzá a csokicseppeket is.
  1. Egy kanállal vagy fagyikiszedővel alakítsunk ki kis gömböcöket a tésztából, s egymástól távolabb helyezzük őket a tepsire.
  1. Süssük a kekszeket 8-10 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek a széleik – de vigyázzunk, hogy ne süssük túl. Ha még puha, attól sem kell megijedni.
  1. Vegyük ki a kekszeket a sütőből, s hagyjuk őket kb. 10 percig hűlni.


További híreink