hirdetés
Életmód

Bűvöld el idén karácsonykor megajándékozottad látványos „instant kakaógömbökkel”!

Nemrégiben igen felkapottá váltak azok a videók, amelyek az igen látványos, de ahhoz képest egészen egyszerűen elkészíthető, kreatív és izgalmas gasztroajándék elkészítését mutatják be. Ha szereted a hasonló ajándékokat, javasoljuk, hogy próbáld ki, mert nagy örömet szerezhetsz vele valakinek!

Bűvöld el idén karácsonykor megajándékozottad látványos „instant kakaógömbökkel”!
hirdetés

Évek óta tart a saját készítésű gasztroajándékok divatja, ami nyilván nem véletlen. A finomságokat mindenki szereti, és ehhez jön hozzá az a bizonyos kis plusz, az általad az ajándékra áldozott idő, odafigyelés és gondoskodás, amely olyan érdekessé teszi ezeket a meglepetéseket. Persze, gyakran nem a gasztroajándékok jelentik a „fő attrakciót”, hanem csak kísérik a többi ajándékot, de nélkülük szegényebb, és minden bizonnyal kevésbé érdekes lenne a karácsonyi ajándékcsomag.

A saját készítésű sütemények, dekoratívan befőttesüvegbe csomagolt „instant süteményporok”, házilag készített míves habcsókok és mézeskalácsok mellett helyet kapnak minden évben az éppen aktuális, felkapott újdonságok is.

Ilyen az „instant kakaógömb” is, ami nem más, mint egy bonbonra emlékeztető, csokoládéba burkolt kis kakaóadag. Csak annyi dolga van ezzel az ajándékkal a megajándékozottnak, hogy feloldja forró tejben, s máris ihatja az ízletes, forró italt. A gömb fő érdekességét persze az adja, amint a szétolvadó csokoládéból előbukkannak a mályvacukrocskák, és feloldódik az ízletes kakaó- vagy forrócsoki-por.

Ha felcsigázta az érdeklődésed ez a különleges, otthon is elkészíthető gasztroajándék, itt azt is elolvashatod, hogyan készül.

hirdetés

Hozzávalók, eszközök:

 • Egy szilikon bonbon- vagy sütőforma (nem kell feltétlenül gömböt mintáznia, az viszont fontos, hogy a kellő tölthetőség érdekében nagyobb formákat tudj vele létrehozni)
 • Csokoládé
 • Forró csokoládé- vagy kakaópor (érdemes eleve cukrozottat és könnyen oldódót választani)
 • Mályvacukrok (az apróbb méretűek az ideálisak)
 • Két lábas (vagy egy lábas és egy hőálló üveg edényke), egy kisebb és egy nagyobb a csokoládé olvasztásához.

Elkészítés:

 1. Készítsük elő a bonbonformát, majd a nagy lábasba vizet téve, s a kisebb lábast efölé helyezve alacsony-közepes láng felett a kisebb lábasban (vagy hőálló üveg edényben) olvasszuk meg a csokoládét.
 1. Kenjük ki a csokival a bonbonformákat, majd hagyjuk őket megdermedni.
 1. A már szilárd csokoládé félgömbök közül néhányba töltsünk egy adag kakaó- vagy forrócsoki port, s helyezzük bele a kis mályvacukrokat is.
 1. A gömbök felső részét némi olvasztott csokoládéval „ragasszuk rá” az alsó részre.
 1. A gömbök dekorálásához használhatunk más színű olvasztott csokoládét, dió- vagy mogyoródarabkákat vagy például tortadarát is.
 1. Lehetőleg ne tároljuk túl sokáig, vagy túl meleg helyen az elkészült gömböcskéket, mielőtt odaajándékoznánk őket.
hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés