hirdetés
Életmód

Böjti ételnek is ideális: Sütőben sült burgonya tojással

Akár egy húsmentes napra, akár a böjt idejében alkalmas lehet ez a recept, hiszen nem tartalmaz húst. Persze, akár egy teljesen átlagos hétköznapi vacsorára vagy hétvégi reggelire is tökéletesen alkalmas lehet, hiszen laktató is, és ízletes is.

Böjti ételnek is ideális: Sütőben sült burgonya tojással
hirdetés

Hozzávalók:

• 2 közepes/nagy burgonya

• Egy nagyobb vöröshagyma felkockázva

• Négy kis méretű tojás

hirdetés

• 3-4 gerezd apróra vágott fokhagyma

• 100 gramm reszelt sajt (vagy több, ha valaki sajtosabban szereti)

• 2 evőkanál olíva olaj

• Friss, apróra vágott metélőhagyma

• Só, bors

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

2. Mossuk meg alaposan a burgonyákat, s villával szurkáljunk rá néhány lyukat, majd helyezzük őket a sütőbe egy sütőrácsra, és süssük 30-40 percig őket.

3. Egy nagyobb serpenyőben melegítsük fel az olíva olajat, majd dinszteljük rajta kb. 5 percig a fokhagymát és a vörös hagymát.

4. A burgonyákat hagyjuk lehűlni annyira, hogy hosszában ketté tudjuk vágni őket. Kanalazzuk ki a burgonyák belsejét úgy, hogy pár milliméter még azért maradjon a héj felett.

5. Keverjük össze a kikanalazott burgonyát, a reszelt sajtot, a sót és a borsot, illetve a serpenyő tartalmát.

6. Helyezzük vissza a sütőrácsra a burgonyákat, majd töltsük meg őket az imént elkészített masszával, s nyomkodjuk le őket annyira, hogy a tojást rá lehessen ütni a krumplik tetejére.

7. Mielőtt egy-egy tojást ütnénk mindegyik burgonya tetejére, szórjuk meg őket friss metélőhagymával.

8. A megtöltött burgonyákat és a tojást süssük 200 fokon 10-15 percig, vagy addig, amíg a tojásfehérje kellően kemény állagot nem nyer. Jó viszont, ha a sárgája picit még lágy marad!

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés