hirdetés
Életmód

Az ősz egyik legfinomabb csemegéje, a bundás alma

A bundás alma lényegében nem egyéb, mint ízletes „palacsintatésztába” burkolt és fahéjas cukorral megkoronázott sült alma. Az elkészítése igen egyszerű, és ugyan sokan már valószínűleg készítették is, azoknak, akik csak most ismerkednének vele, következik egy elronthatatlan recept.

Az ősz egyik legfinomabb csemegéje, a bundás alma
hirdetés

Hozzávalók:

Egy szép, nagy alma

Fél evőkanál fahéj

A tésztához:

hirdetés

Egy tojás

Két evőkanál olvasztott vaj

Egy teáskanál vanília kivonat

Háromnegyed csésze tej

Egy csésze liszt

Két teáskanál sütőpor

Fél teáskanál fahéj

Egy csipet só

A találáshoz szükség lesz még fahéjas porcukorra is, a sütéshez pedig további adag vajra

Elkészítés:

  1. Hámozzuk meg az almát, majd vágjuk fel nagyjából 2 centiméter vastagságú szeletekre.
  1. Egy teáskanállal szedjük ki az almák közepét, majd helyezzük az almaszeleteket egy közepes méretű tálba, ahol forgassuk meg őket a fahéjban.
  1. Egy nagy tálban keverjük össze a tojást, vajat, vanília kivonatot és a tejet, majd keverjük hozzá a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót is. Nem baj, ha marad egy-két kisebb csomó is a tésztában.
  1. Közepes láng felett egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, majd süssük aranybarnára a tésztába mártott almaszeletek mindkét oldalát.
  1. Tálaláskor szórjuk meg még egy adag fahéjas cukorral a kész almákat, vagy akár forgassuk is meg benne.
hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés