Életmód

A kímélő ételek most nagyon jól tudnak esni – Akár ez a csirkés fajita is

hirdetés

Az ünnepekkor sokan estek kísértésbe és fogyasztották egymás után a finomabbnál finomabb, ámde nem ritkán megterhelő ételeket, s így január elején nem is csoda, hogy különösen jól tud esni egy-egy zöldséges, könnyű eledel ebédre, vacsorára is.

A kímélő ételek most nagyon jól tudnak esni – Akár ez a csirkés fajita is

Hozzávalók:

  • 1 piros, 1 sárga és 1 zöld kaliforniai paprika csíkokra vágva
  • 1 fej hagyma felkockázva
  • Fél teáskanál chilipor
  • Só, ízlés szerint
  • 1 evőkanál olaj
  • 15 mini tortilla lap

A csirke pácolásához:

550 gramm csirkemellfilé, csíkokra vágva

  • 2 evőkanál friss petrezselyem, apróra vágva
  • 2 evőkanál olivaolaj
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • Fél teáskanál chilipor
  • Fél teáskanál pirospaprika
  • Fél teáskanál só
  • Fél teáskanál fokhagymapor
  • Fél teáskanál köménymag
  • Egy evőkanál limelé

A tálaláshoz sajtot, tejfölt használhatunk

Elkészítés:

  1. Egy nagy tálban keverjük össze a csirke pácolásához szükséges összetevőket, majd helyezzük ebbe a csirkemell-csíkokat, és hűtőben hagyjuk fél-egy órán át pácolódni.
  1. Egy serpenyőben kevés olajon dinszteljük meg a hagymát, adjuk hozzá a sót és a chiliport, illetve a paprikákat, és 6-7 percig kevergetés mellett süssük őket tovább.
  1. Egy másik serpenyőben süssük készre a csirkecsíkokat, majd további egy-két percig süssük együtt a paprikát a csirkével.
  1. A tortillákba töltve tálaljuk az ételt melegen, akár sajttal vagy tejföllel kínálva.
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Bqo0gb-eoNo" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés