hirdetés
Kultúra

Tíz műemléképületet ingyenesen látogathat október 23-án

Október huszonharmadikán ingyenesen látogatható tíz műemléki épület, azonban a nyitvatartásuk is változhat az év még hátralévő ünnepein.

Tíz műemléképületet ingyenesen látogathat október 23-án
hirdetés

Változik a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. kezelésében levő műemlékek nyitvatartása bizonyos munkaszüneti napokon, ünnepnapokon – hívja fel rá a figyelmet cikkében a Csodálatosmagyarország.hu portál.

Október 23-án, pénteken a műemlékek a szokásos nyitvatartási időben, de ingyenesenvárják a látogatókat, ám november elsején, vasárnap a majki Kamalduli remeteség kivételével (mely a megszokott időben nyitva tart) a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft minden intézménye zárva tart.

A karácsony elérkeztével december 24. és 28. között zárva lesznek a műemléképületek, de december 29-én és 30-án már nyitva tartanak, méghozzá a megszokott nyitvatartási rendnek megfelelően.

December harmincegyedikén is lehet számolni az épületek nyitvatartásával, ám csak délután három óráig.

hirdetés

A jövő év első napján valamennyi, a NÖF által fenntartott műemlék zárva tart majd.

Mindez tehát a NÖF intézményeire vonatkozik, amelyek a somogyvári Szent László Nemzeti Emlékhely, a Siroki vár, az ozorai Pio várkastély, az edelényi Kastélysziget, a majki Kamalduli remeteség, a tiszadobi Andrássy-kastély, a veszprémi Premontrei monostor romok a Szigetvári vár, a Sümegi vár, a pécsi Idrisz Baba türbéje, a péceli Ráday-kastély, a nagyvázsonyi Kinizsi vár (mely jelenleg felújítás miatt csak külső részén látogatható), a lovasberényi Cziráky-kastély, valamint a Boldogasszony templomrom.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés