hirdetés
Kultúra

Számtalan érdekes programmal vár a hosszú hétvége

Az augusztus huszadikai hosszú hétvégén ebben az évben is bőséggel akadnak olyan programok, amelyekre érdemes lehet ellátogatni a családdal, barátokkal. A programok forgatagában egészen biztosan mindenki talál majd magának olyat, amely valamiért közel áll a szívéhez, no és persze az életmódjához.

Számtalan érdekes programmal vár a hosszú hétvége
hirdetés

Debreceni Virágkarnevál

Idén is megrendezik Debrecen egyik legismertebb és legszínpompásabb rendezvényét, a Debreceni Virágkarnevált. A látványos felvonulásra augusztus huszadikán kerül sor, de már ezt megelőzően is számtalan érdekes program, így például fellépők, táncház, épületvetítés, kaktuszok és pozsgások kiállítása és gyermekprogramok is szórakoztatják a közönséget augusztus 15. és 21. között. Bővebb információ a rendezvényről elérhető annak honlapján, a https://debreceniviragkarneval.hu/ oldalon.

Mesterségek ünnepe

Ebben az évben már harmincharmadik alkalommal rendezik meg a Budavári Palotában a Mesterségek ünnepét, ahol mintegy kétezer kézműves mester kalauzolja majd el a hagyományos mesterségek világába az érdeklődőket, miközben több száz fellépő, egész napos színházi programok és persze a gyerekeknek népi játszóház is segít az idő felhőtlen eltöltésében. A látványműhelyekben pedig ki-ki maga is tehet egy próbál: vajon képes volna-e helyt állni az egykori mesterségek képviselőjeként? Idén a Mesterségek ünnepének kiemelt témája egyébként a lábbeli lesz, míg az ez évi díszvendég Japán. Bővebb információ a rendezvényről elérhető annak honlapján, a https://www.mestersegekunnepe.hu/ oldalon.

hirdetés

Magyar Ízek Utcája

Az igazi fűszeres, karakteres magyar ízeket soha nem lehet megunni, márpedig az augusztus 18. és 20. között látogatható rendezvényen a megszokott ízvilágot gyakran kissé újszerűen kóstolhatják a látogatók. Így például mindig nagy öröm szembesülni azzal, hogy a felénk népszerű alapanyagokat és ízeket hogyan álmodják újra az itt bemutatásra kerülő Magyarország Tortájában, de még több más gasztronómiai különlegességgel is meg lehet ismerkedni itt. Mára már több mint százötven kiállító vesz részt a 10. szülinapját ünneplő rendezvényen. Az augusztus huszadikai ünneppel összefüggő rendezvényről bővebb információ elérhető a https://augusztus20.kormany.hu/ oldalon.

Bor és kenyér ünnepe Siófok

Az augusztus 20-ai ünnephez kapcsolódóan rendezik meg a siófoki hajóállomáson a Bor és Kenyér Ünnepe nevezetű rendezvényt. Augusztus 16. és 20. között egy ingyenes, ráadásul kutyabarát eseményen koncertek, kézművesek és gasztroárusok szórakoztatják majd a látogatókat, s természetesen a tűzijáték sem maradhat el. Bővebb információt az eseményről a település honlapján talál az alábbi linken: https://www.siofok.hu/hu/hir-reszletek/bor-es-kenyer-unnepe.

Hévízi Borünnep

A Hévízi Borünnepen ezúttal is több borászat és pince mutatkozik be, ezen felül pedig nem hiányozhatnak a rendezvényről koncertek sem, és tűzijáték is kíséri az egyéb programokat. A rendezvény augusztus 16. és 20. között várja a látogatókat, bővebb információ az esemény Facebook oldalán (https://hu-hu.facebook.com/HeviziBorunnep) olvasható.

Rakpartfeszt Szegeden

A kézműves sörök mellett a jó hangulatú koncertek a szegedi Rakpartfesztnek, amelyet idén augusztus 16. és 20. között rendeznek meg a Huszár Mátyás Rakparton. A hazai és a világ más vidékeiről származó kiváló kézműves sörök és a street food kínálat mellett a régió legnagyobb tűzijáték-showját is itt láthatják a fesztiválra látogatók. Bővebb információ a rendezvényről elérhető annak Facebook-oldalán (https://hu-hu.facebook.com/rakpartfeszt/).

Fonyódi Szent István Napok

Fonyódon az államalapítás ünnepének alkalmából a Szent István Napok nevű rendezvénysorozaton koncertek, néptánc-fellépések és tűzijáték is várják a látogatókat. A rendezvény augusztus tizenhatodikától augusztus huszadikáig tart, bővebb információ róla megtekinthető a http://fonyodinyar.com/szent-istvan-napok/ oldalon.

Boglári szüreti fesztivál

Idén negyvenharmadik alkalommal rendezik meg a Boglári szüreti fesztivált, ahol immár a hazai neves borászatok is képviselhetik magukat szerte Magyarország borvidékeiről. Az augusztus 26. és 20. között megrendezésre kerülő rendezvényen több érdekes fellépés és koncert is szórakoztatja majd a látogatókat. Bővebb információt a rendezvényről a http://balatonikaland.hu/4351-2/ weboldalon találhat.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés