hirdetés
Kultúra

Programajánló az első februári hétvégére

Február első hétvégéjén is akadnak érdekes programok, amelyek közül érdemes lehet válogatni. Ebben a cikkünkben az ilyen programokból szedtünk össze néhányat.

Programajánló az első februári hétvégére
hirdetés

Sóskúti Trubelka Fesztivál

Többen itt máris felkaphatják a fejüket: mi is az a trubelka? Aki tudja, annak aligha kell külön ajánlást tenni róla, aki azonban most hallja először a szót, annak érdemes tudnia, hogy egy rendkívül ízletes, vaníliás krémmel töltött, vajas vagy hájas tésztából készülő süteményről van szó. A nevét pedig a trombita után kapta, mivel a formája arra emlékeztethet. A trubelka fesztiválon a sütőverseny és kóstolás mellett hagyományőrző fellépők gazdagítják a fesztivál kínálatát. Bővebb információ elérhető a február elsején megrendezésre kerülő esemény Facebook-oldalán, itt: https://www.facebook.com/events/476845873013770/.

Mackófesztivál a Debreceni Állatkertben

A népi időjósló naphoz kötődően Mackófesztivált rendeznek a Debreceni Állatkertben, ahol nemcsak az derülhet ki, hogy a medve meglátja-e az árnyékát, hanem egyúttal látványetetéssel egybekötött szakvezetés révén ismerhetik meg alaposabban az állatkertben élő örvös medvét a látogatók. A medvékhez kötődő népi hiedelmekről és babonákról is szó esik, valamint a világon élő medvefajokról is érdekes információkat tudhat meg a közönség. Lesz még mézkóstolás, kézműves tevékenység és arcfestés is. Bővebb információ a https://www.facebook.com/events/484539885583695/ Facebook-oldalon olvasható.

hirdetés

Újbudai Forraltbor- és Pálinkafesztivál

Számos érdekes programmal, finom forralt borokkal, pálinkákkal, valamint téli csemegékkel is találkozhatnak azok, akik ellátogatnak a péntektől vasárnapig tartó Újbudai Forraltbor- és Pálinkafesztiválra. A forralt borok friss gyümölcsökből, kevés hozzáadott cukorral, valódi fűszerekből készülhetnek, s a pálinkaházak is kínálatuk javával várják a látogatókat. Bővebb információ a rendezvényről elérhető a https://www.facebook.com/events/286754335583139/ Facebook-oldalon.

Kistarcsai böllérfesztivál

Február elsején rendezik immár kilencedik alkalommal a Kistarcsai Böllérfesztivált, ahol az érdeklődőket hurkával, kolbásszal, forralt bor, forró tea és különböző finomságok kínálatával, vásári hangulattal, no és persze színpadi fellépőkkel várják. A fűtött sátrak a nagy hideg ellen is menedéket nyújtanak, míg a kirakodóvásárban bárki megpillanthat valami, számára érdekes terméket. Bővebb információ a rendezvényről elérhető a https://www.facebook.com/events/456718208356266/ Facebook-oldalon.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés