hirdetés
Kultúra

Programajánló a hétvégére

A pandémia okozta helyzet miatt nagyon sok kulturális rendezvényt, fesztivált le kellett mondani ezen a nyáron, azonban például az előttünk álló hétvégén is akadnak azért olyan rendezvények, amelyekre ki lehet ruccanni. Hagyományőrzés, gasztronómia, vásárok – akad itt azért elég színes választék!

Programajánló a hétvégére
hirdetés

Palóc Hagyományéltető Napok

Idén két részletben tartják meg a Palóc Hagyományéltető Napok nevezetű rendezvényt, amelynek első szakasza – a kis FolkLiget és a Palóc Búcsú Szent Anna tiszteletére – ezen a hétvégén július 25-26-án lesz. A második „felvonásra” a járványhelyzet függvényében kerül, vagy nem kerül majd sor augusztusban. Ezúttal kézműves foglalkozásokra, mesterségek bemutatására, kirakodó vásárra, lovaglásra, táncházra és hagyományőrző előadásokra számíthatnak a látogatók a balassagyarmati eseményen. Július 26-án pedig palóc búcsú, hagyományőrző műsor és szentmise is lesz.

Révfülöpi zenei napok

Ebben az évben is ellátogatnak a hazai blues és country zene jeles képviselői Révfülöpre, ahol a Fülöp-kertben belépődíj nélkül vehetnek részt a koncertjeiken az érdeklődők. Az esemény július 23. és 25. között, vagyis csütörtöktől szombatig kerül megrendezésre.

hirdetés

Balatonfüredi Anna-fesztivál

Az Anna-bál ugyan elmarad ebben az évben, azonban az Anna Fesztivál most is rengeteg érdekes szabadtéri programmal várja majd az érdeklődőket. A július 21. és 26. között megrendezésre kerülő fesztiválon egyebek mellett operagála, prímásverseny, OperaMozi filmvetítés és kórusok koncertje is lesz. Bővebb információ a rendezvényről elérhető a https://www.annabal.hu/index.php/anna-fesztival oldalon.

Szigetköz Piknik Mosonmagyaróváron

Ebben az évben is lesz Szigetköz Piknik a Vár-tónál, ahol július 24. és 26. között stégkoncertekkel, streed food-dal, szabadtéri mozival, valamint különleges ízekkel és finomságokkal várják majd a látogatókat. A harmadik napon vásár is lesz, és előadók is színesítik a programkínálatot. Bővebb információ elérhető a https://www.facebook.com/szigetkozpiknik/ Facebook-oldalon is.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés