hirdetés
Kultúra

Nem szűnik meg az Experidance

Az Experidance kénytelen volt közleményben reagálni, miután többen a tánccsoport megszűnésére következtettek egyes előadások lemondásából. Mint az most kiderült, valójában egészen más okból nem tudják vállalni az érintett fellépéseket, s nem is számolnak a társulat felbomlásával.

Nem szűnik meg az Experidance
hirdetés

Az Experidance nyilatkozatot tett közzé, amelyben egyértelművé tették, hogy nem áll szándékukban megszüntetni a társulatot. Ennek előzménye, hogy korábban a Cornandsoda.com és a Táncélet portál arra következtetett a közelgő előadások lemondásából, hogy netán ilyen szándékuk volna – számol be róla a Blikk. Valójában azonban átmeneti táncoshiány miatt kellett lemondani a fellépéseket, s az a céljuk, hogy mielőbb pótolják a táncosokat.

A közleményben „egyértelműen és határozottan cáfolják” a feloszlásukról szóló híreket, s emlékeztetnek arra, hogy a Corn&Soda weboldalán 2019. április 17-én velük kapcsolatosan megjelent cikkben írottaknak megfelelő tartalmú nyilatkozatot egyik tulajdonos sem adott a sajtónak.

A cikk megjelenésére reagálva a közleményükben leszögezik, hogy a társulat tulajdonosai nem döntöttek a társulat felbomlása mellett, s nem is történt semmiféle belső tárgyalás erre vonatkozóan a tulajdonosok között.

„A repertoár bemutatása időszakosan lett csak leállítva, melynek oka nyolc kiváló, tapasztalt táncművész rövid időn belüli távozása, akiknek többsége fajsúlyos, többnyire szólista szerepeket töltött be a darabjainkban. A színpadi minőség tekintetében a művek megnyirbálásával, csak félig felkészült szereplőkkel nem kívánunk színpadra állni, ebben nem kívánunk kompromisszumot kötni magunkkal, hiszen ezzel azonnal becsapnánk a leghitelesebb véleményformálóinkat, a nézőinket!”

hirdetés

– oszlatják el a félreértéseket a közleményben.

Egyúttal elárulták, hogy a főszereplők visszapótlása székházuk professzionális próbatermi körülményei között most is zajlik. A közleményből kiderült az is, hogy a szakmai és értékesítő menedzsmentnek nincsen tudomása arról, hogy Román Sándornak – aki az elmúlt időszakban is ugyanazokkal dolgozott, akikkel az elmúlt egy évben tette – „újonnan szerződött” tánctársulata volna.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés