hirdetés
Kultúra

Néhány a hétvége legérdekesebbnek ígérkező programjai közül

Ezen a szeptemberi hétvégén is lesz látnivaló mindazoknak, akik érdeklődnek a kulturális élmények, vagy éppen a gasztronómia iránt – ahogyan azoknak sem kell otthon maradniuk, akik például a családdal szeretnének néhány szórakoztató programon részt venni.

Néhány a hétvége legérdekesebbnek ígérkező programjai közül
hirdetés

Szent Gellért Fesztivál

Ebben az évben már tizenkettedik alkalommal rendezi meg a Szeged-Csanádi Egyházmegye a Szent Gellért Fesztivált, amely szeptember 21. és 30. között egy hangversenysorozat keretében olyan zenei műveket mutat be, melyek igazi komolyzenei ritkaságoknak tekinthetők. A szervezők szerint a mesterműveket ráadásul olyan újszerű megközelítésben játsszák majd, amely elfogadott az európai zenei fővárosokban is. Bővebb információ a fesztiválról elérhető a https://www.szentgellertfesztival.hu/ oldalon.

A legszelídebb motorosok felvonulása – Motoros családi nap

Szeptember huszonegyedikén, szombaton a világ legfiatalabb motorosai szüleikkel együtt vonulnak fel Budapesten, a szervezők az eseményre a felvonulás mellett olyan programokkal is várja a családokat, mint a gólyalábasok bemutatója, az arcfestés, illetve a játékállomások. Emellett fellép a Kolompos együttes, Kovácsovics Fruzsina, illetve Farkasházi Réka és a Tintanyúl is. A programról bővebb információ elérhető a https://www.facebook.com/events/2477309942554138/ Facebook-oldalon.

hirdetés

Tudományok Fővárosa 2019

Idén is megrendezik a Tudományok Fővárosa nevű fesztivált, ahol különleges robotokkal, drónokkal, futurisztikus járművekkel, AR- és VR-technológiákkal, valamint sok más tudományos fejlesztéssel várják az érdeklődőket. A fesztivál házigazdája az ELTE, amelynek lágymányosi campusán zajlik majd az esemény. Bővebb információ az eseményről a https://www.facebook.com/events/398051534246942/ Facebook-oldalon elérhető.

Transylvanicum Fesztivál Budapesten

A Bálna mellett, a Duna-parton rendezik meg péntektől szombatig az Erdély gasztronómiai és kulturális kincseit bemutató Transylvanicum Fesztivált, ahol ezúttal a szüret lesz a fő téma. Ennek megfelelően például a Torockói Sajtokkal, székely hentestermékekkel, kürtős kaláccsal, parajdi sótermékekkel, lekvárokkal, szörpökkel, borokkal, Csíki Sörrel, erdélyi vadgyümölcs pálinkákkal, no és persze előadókkal, gyermekprogramokkal, táncosokkal is találkozhatnak majd a rendezvényre látogatók. További részletek a rendezvényről a https://www.facebook.com/transylvanicumfesztival/ Facebook-oldalon elérhetőek.

Szentesi Csokoládéfesztivál

A szentesi Szecessziós Házban szeptember 21. és 22. között megrendezésre kerülő Szentesi Csokoládéfesztiválon minden az ízletes édességről szól majd, így például lesz csokoládé bika, kézműves csokimustra, mézeskalács workshop és csokoládé gyurmázás is. Bővebb információ a rendezvényről elérhető a https://www.facebook.com/events/2190603111067066/ Facebook-oldalon.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés