hirdetés
Kultúra

Nagyszerű programokkal vár október utolsó hétvégéje!

Már bőven az ősz közepén járunk, de még mindig izgalmasak az évszakra jellemző fesztiválok, rendezvények, amelyek felhőtlen kikapcsolódással kecsegtetnek ezen a hétvégén is.

Nagyszerű programokkal vár október utolsó hétvégéje!
hirdetés

Szarvaskői Csipkebogyó Fesztivál

A csipkebogyó a természet egy mesés ajándéka, amely nemcsak a téli időszak közeledtével igen fontos C-vitaminból, de lehetőségekből is rendkívül sokat rejt magában. Aki nem hiszi, látogasson csak el a Szarvaskői Csipkebogyó Fesztiválra! Itt aztán a színpadi előadások mellett csipkelekvár főző asszonyokkal, kézműves foglalkozásokkal, túrázási lehetőséggel, kvízzel és népművészeti termékek vásárával is találkozhat az ide látogató. A rendezvény október 26-án lesz Szarvaskőn, további információ elérhető a az esemény közösségi oldalán: https://hu-hu.facebook.com/Szarvask%C5%91i-csipkebogy%C3%B3-fesztiv%C3%A1l-139065366138107/.

Csabai Kolbászfesztivál

A méltán híres Csabai Kolbászfesztivált idén már huszonharmadik alkalommal rendezik meg, ezúttal október 24. és 27. között. A hétvége napjain is jobbnál jobb fellépők, vidéki hangulat, tombola, kolbászkészítő versenyek, és persze ízletes csemegék várják a látogatókat. A napijegy ára szombaton 3500, vasárnap pedig 2500 forint, bővebb információ az eseményrl annak honlapján érhető el: https://www.csabaikolbaszfesztival.hu/fesztival-informaciok/a-fesztival-programja-1

hirdetés

Budapesti Töklámpás Fesztivál

Nagyon látványos, ráadásul jótékony célt is szolgál a Budapesti Töklámpás Fesztivál, amely október 26-án 19 és 21 óra között kerül megrendezésre a Hősök terén. A szervezők kérik, hogy a résztvevők vigyenek magukkal otthon faragott töklámpást, valamint 1-3 konzervet, illetve bármilyen tartós élelmiszert. Az összegyűlt élelmiszereket a Gyermekétkeztetési Alapítvány fogja eljuttatni rászoruló gyerekek részére. A résztvevőktől kérik, hogy 21 órakor csendben, lámpásukkal együtt térjenek haza, és semmit se próbáljanak pénzért értékesíteni a fesztiválon. Bővebb információ az eseményről elérhető a http://www.toklampasfesztival.hu/ oldalon.

Nagykanizsai Csokoládé Fesztivál

Ezúttal Nagykanizsán mutatkoznak be a kézműves csokoládékreációk, amelyen túl a látogatók különböző programokkal, így mézeskalács workshoppal, csokigyurmázással, csoki bika rodeóval, chilis csoki evőversennyel is találkozhatnak. Szombaton csokitorta, vasárnap pedig gyümölcstorta verseny is lesz. Bővebb információ elérhető a következő linken: https://hu-hu.facebook.com/events/medgyaszay-h%C3%A1z/nagykanizsai-csokol%C3%A1d%C3%A9-fesztiv%C3%A1l/653046481864330/

Noszvaji Birsünnep

Október huszonhatodikán rendezik Noszvajon a Birsünnepet, ahol a birses ételek mellett lesz lekvárvásár, kézműves program, táncház, no és persze gyermekprogram is. Ennek a jellegzetes ízű gyümölcsnek Noszvajon nagy a hagyománya, és noha mi talán elsőre meglepődünk, amikor birsalmás bablevesről, húsról, netán gulyásról hallunk, itt mindez a gasztronómiai hagyomány része.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés