hirdetés
Kultúra

Meghalt Terry Jones, a Monty Python tagja

Hetvenhét évesen meghalt Terry Jones, a Monty Python társulatának tagja, miután előzőleg a demencia egy ritka fajtájában szenvedett – közölte a sajtósa.

Meghalt Terry Jones, a Monty Python tagja
hirdetés

A család is közleményt fogalmazott meg, amelyben azt írják, hogy Terry Jones személyében egy kedves, vicces, szeretetteljes, kreatív és valóban nagyon szerető férfit veszítettek el – írja a BBC cikkében.

Sir Michael Palin, aki ugyancsak a társulat tagja volt, szintén megemlékezett Jones-ról, akit méltatott azért, amiért generációja egyik leghumorosabb író-előadója volt. John Cleese pedig úgy fogalmazott:

„Furcsának hat, hogy egy férfi, akinek ilyen sokféle tehetsége, és ilyen végtelen lelkesedése volt, ilyen csendesen múljon el. Számos érdeme közül az, amely szerintem a legnagyobb ajándékot jelenti mindannyiunknak, az a Brian élete. Tökéletes”.

Eric Idle is elismeréssel idézte fel a közös munkát, valamint azt mondta, hogy számukra, akik ismerték, picit szomorú felidézni a közös nagy nevetéseket, azonban akik nem ismerték, mindig kacaghatnak a csodálatosan humoros jeleneteken, amelyeket nekünk adott.

hirdetés

A walesi színész, író és rendező hétfőn hunyt el, négy évvel azt követően, hogy a demencia egy ritka formáját diagnosztizálták nála.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés