hirdetés
Kultúra

Meghalt Philippe Cerboneschi, a Cassius duó tagja

A Zdar művésznéven is ismert Philippe Cerboneschi, aki a francia Cassius duó egyik tagja volt, szerdán életét vesztette Párizsban egy baleset következtében a sajtóügynöke szerint. A világhírű zenész 50 éves volt.

Meghalt Philippe Cerboneschi, a Cassius duó tagja
hirdetés

Sebastien Farran, a zenész sajtósa elmondta, hogy Zdar véletlenül zuhant ki egy párizsi épület ablakából, aminek következtében életét vesztette, ám további részleteket ezzel kapcsolatosan egyelőre nem közölt a BBC hírportálja szerint.

Philippe Cerboneschi még 1996-ban alapította a Cassiust a Boom Bass néven is ismert Hubert Blanc-Francarddal. A duó olyan együttesekkel is együttműködött, mint a Phoenix, a Beastie Boys, a Franz Ferdinand, de MC Solaar francia hip hop sztárral is volt közös munkájuk.

A duó két tagja néhány évvel korábban találkozott, akkor Cerboneschi már olyan zenészeknek dolgozott hangmérnökként, mint például Serge Gainsbourg, de addigra már megalapította a Motorbasst is, amely első duója volt, s amelyben Etienne de Crécy francia DJ-vel közösen dolgoztak.

A zenéjüket gyakran „vidámként” jellemezték, s mivel több, addig a műfajban nem alkalmazott zenei stílus elemeit is alkalmazták, ezért újfajta irányt adtak a francia zenei élet ezen szeletének. A banda három év szünet után ebben az évben adta ki első új albumát, amelyet a pénteki napon mutatnak be.

hirdetés

Cerboneschi eredetileg énekesként kezdte pályafutását, majd egy punk banda, továbbá metál együttes dobosa is volt. Egy ideig pincérként is dolgozott, majd egy zenei stúdió ajánlott neki munkát. Karrierje során számos ismert zenésszel dolgozott együtt, és 2010-ben Gramy-díjat is kapott a francia Phoenix együttes DJ-je és producereként.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés