hirdetés
Kultúra

Meghalt a Bond-lányként híressé vált Claudine Auger

Hetvennyolc évesen meghalt Claudine Auger, akinek egyik legismertebb szerepe a Bond-lányként nyújtott alakítása volt Sean Connery mellett az 1965-ös James Bond filmben.

Meghalt a Bond-lányként híressé vált Claudine Auger
hirdetés

A színésznő szerdán hunyt el Párizsban hosszan tartó betegség után – írja a BBC a színésznő ügynökségének közlése alapján.

Auger eredetileg modellként kezdte a pályafutását, s az 1958-as Miss World szépségversenyen is közel járt a győzelemhez. Szépsége mellett azonban hamarosan tehetségére is felfigyeltek, amelyet aztán kamatoztatott is, és több szerepet is vállalt, így például már 1962-ben A vasálarcos férfi című filmben szerepelt.

Néhány évvel később, 1965-ben világhírnévre is szert tett, amikor Domino szerepét játszotta el a Tűzgolyó (Thunderball) című James-Bond filmben. Ez egyébként a franchise negyedik filmje volt.

hirdetés

One of my favourite Bond girls, Claudine Auger, Domino in Thunderball, has died at the age of 78. R.I.P Claudine, you'll remain forever young for me. pic.twitter.com/k6B3cf0ZR2

— The Sting (@TheSting17) 2019. december 20.

Claudine Auger az első olyan francia színésznő volt, aki Bond-lány szerepét játszotta, és noha ezeket a szerepeket nem elsősorban a színészi teljesítmény, hanem inkább a lányok „testi adottságai” alapján értékelte a közönség, ő mégis olyan komolyan vette a szerepét, mintha csak egy Molière drámában játszott volna. Elmondása szerint ugyanis nincs valódi különbség – mindkét esetben a színészi játékra kell színészként összpontosítani.

A James Bond-filmet követően aztán több francia és olasz mozifilmben is szerepet kapott a színésznő az 1960-as és 70-es években.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés