hirdetés
Kultúra

Magyarország ezúttal nem jutott az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe

Ausztrália nagyszabású előadásával továbbjutott az Eurovíziós Dalfesztivál szombati döntőjébe, ebben az évtizedben elsőként azonban Magyarország nem fogja képviseltetni magát a döntősök között.

Magyarország ezúttal nem jutott az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe
hirdetés

Ausztrália immár ötödik éve ismét továbbjutott az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe, köszönhetően Kate Miller-Heidke Zero Gravity című számának, és alighanem a különleges és nagyszabású előadásnak, amelyet valóban a föld felett produkált az énekesnő egy rúdon.

Az izlandi Hatari ugyancsak továbbjutott a Hate Will Prevail című, meglehetősen komor hangvételű dalával.

Magyarországot ezúttal (is) Pápai Joci képviselte, aki 2017-ben egyszer már előkelő nyolcadik helyet szerzett, ám most nem jutott tovább a döntőbe. Ezzel az évtizedben ez az első olyan alkalom, amikor hazánk nem képviselteti magát a dalfesztivál döntőjében. Az énekes ebben az évben Az én Apám című dalát adta elő.

Belgium és Lengyelország immár a második egymást követő évben nem jutott tovább, miközben azonban a San Marinót képviselő Serhat országát a döntőbe juttatta, amihez hasonlóra eddig csak egyszer volt példa.

hirdetés

A keddi elődöntőben fellépett a tavalyi győztes Netta Barzilai is, aki megszerezte Izraelnek az ez évi rendezés jogát. Az 1998-as győztes Dana International is meglepte a közönséget előadásával.

Csütörtökön lesz a második elődöntő, amelynek során újabb tizennyolc ország fellépői állnak a színpadra, ekkor újabb a tíz továbbjutó kiléte dől el. A szombati döntőben automatikusan részt vesz az Egyesült Királyság, Spanyolország, Németország, Franciaország, Spanyolország, illetve az idei eseményt rendező Izrael is.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés