hirdetés
Kultúra

Izgalmas programok várnak szeptember első hétvégéjén

A szüreti mulatságok mellett ezen a hétvégén több kulturális esemény is várja a kikapcsolódni vágyókat az ország számos pontján, ezekből szemezgettünk néhány érdekesnek ígérkezőt alább.

Izgalmas programok várnak szeptember első hétvégéjén
hirdetés

Gombafesztivál – Az Őrségi gomba ünnepe

Aki természetközeli programra vágyik, keresve sem találhatna alkalmasabbat az Őrségi gomba ünnepénél, ahol professzor dr. Benedek Lajos szakértő vezetésével egy gombatúrán nemcsak a természet kincseivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de persze be is barangolhatják a mesés vidék egy szeletét. A gombatúra reggel 9 órakor indul, az összegyűjtött gombákból pedig kiállítást és szépségversenyt rendeznek, amelynek helyezettjeit jutalmazzák. A túrázók gombás ételeket is kóstolhatnak. A túravezetés díja felnőtteknek és 10 év feletti gyerekeknek 1500 forint, 10 év alatt ingyenes. Bővebb információ elérhető az esemény Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/events/2401548146770210/)

Országos Foltvarró Fesztivál Szekszárdon

Szekszárdon rendezik a foltvarrás legnagyobb hazai rendezvényét, ahol több helyszínen számos érdekes kiállítás, nyitott műhelyek, tanfolyamok, sőt, még gyereksarok is várja az érdeklődőket szeptember hatodikától szeptember nyolcadikáig. A belépés a három napra ezer forint, ám céhtagoknak tagkönyvvel, szekszárdiaknak lakcímkártya felmutatásával ingyenes. Bővebb információ elérhető a https://www.foltvarro.hu/ oldalon.

hirdetés

Tihanyi szüreti napok

Ki mondta, hogy az ősz közeledtével már nem izgalmas a Balaton környéke? Éppenséggel most is akad bőven látnivaló, amelyet tökéletesen kiegészít például a Tihanyban esedékes Szüreti napok rendezvény is, amely 6. és 8. között tartogat többféle szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget is az érdeklődőknek. A szakmai programok mellett borkóstoló, utcabál, kézműves kirakodó vásár és színpadi programok is lesznek, illetve kézműves foglalkozások és szüreti felvonulás is gazdagítja a programot. Bővebb információ elérhető a http://www.tihany.hu/index.php/hu/kezdolap/2109-tihany-szureti-napok oldalon.

Badacsonyi szüret

Ugyancsak szeptember 6. és 8. között szerveznek szüreti napokat a Balaton környékének egy másik mesés szegletében, Badacsonyban. Itt is színpadi programok, gyerekprogram, valamint szüreti bál várják az érdeklődőket a gasztronómiai és borászati hagyományokat bemutató programok mellett. Bővebb információ elérhető a https://www.facebook.com/badacsonyiszuret/ Facebook-oldalon az eseményről.

Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál és Vadásznap

Szeptember hetedikén a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark területén rendezik meg az idei Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivált, ahol nemcsak a gasztronómiai kalandozásokra, de a vadászati kultúra bemutatásán is nagy hangsúlyt fektetnek a szervezők. A színpadi programok és bemutatók mellett minőségi kézműves termékek – köztük sajtok, mézek, kézműves sütemények, fűszerek – vásárlására is lehetőség nyílik, valamint a vadgasztronómiai fogások versenyére is sor kerül. A gyerekeket játszóház és erdei iskolai foglalkozás is szórakoztatja. Az eseményről bővebb információ elérhető a http://vadgasztro.vadex.hu/ oldalon.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés