hirdetés
Kultúra

Idén is lesz levendulafesztivál Tihanyban

Ebben az évben is megrendezik Tihany egyik népszerű látványosságának, a levendula virágzásának a tiszteletére a kulturális és természetközeli programokat sem nélkülöző Levendula Heteket és Levendula Fesztivált.

Idén is lesz levendulafesztivál Tihanyban
hirdetés

Június tizennegyedike és huszonharmadika között kerül megrendezésre a XV. Levendula Hetek és Levendula Fesztivál, aminek során a népszerű „Szedd magad” akció mellett természetközeli és kulturális kalandozásokra is lehetősége nyílik az érdeklődőknek.

A rendezvény szervezői felidézik, hogy a levendulának fontos és kiemelt szerep jutott Tihany történetében, s a település mind a mai napig jeles hagyományokat ápol a levendula termesztésében és feldolgozásában. Ezeket a hagyományokat elevenítik most fel a fesztiválon és a hozzá kapcsolódó eseményeken, amelyek fénypontja a levendula-aratás. Ezt a tevékenységet egyébként bárki maga is kipróbálhatja.

A fesztivál programjai különböző helyszíneken lesznek, így például a Belső-tó partján, a Levendula házban, az Öreg-levendulásnál, illetve a Mádl Ferenc tér. A programok kínálata is igen széles, hiszen lesz egyebek mellett kirakodóvásár, szedd magad, kézműves foglalkozások, s különböző túrák, koncertek, előadások is várják a látogatókat. Bővebb információ elérhető az esemény honlapján.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés