hirdetés
Kultúra

Idén elmarad a Vörösmarty téri karácsonyi vásár

A járványhelyzet miatt született meg a döntés arról, hogy elmarad ebben az évben a Vörösmarty téri karácsonyi vásár, s ehelyett a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) olyan kampányt indít, melynek célja a hazai kézművesek támogatása.

Idén elmarad a Vörösmarty téri karácsonyi vásár
hirdetés

Az egészségügyi szakemberek előzetes becslései, valamint a kormányzati nyilatkozatok alapján valószínűleg november végén, decemberben – azaz az adventi időszakban – tetőzik majd a koronavírus járvány, így a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ vezetése a fővárosi operatív törzs iránymutatásának figyelembe vételével úgy döntött, hogy

elmarad az idei Vörösmarty téri karácsonyi vásár a járványhelyzet miatt.

A BFTK tájékoztatásából kiderül az is, hogy a járványügyi adatok emelkedése miatt a környező országok nagyvárosaiban is hasonló intézkedésekre lehet számítani, s az ilyen jellegű rendezvények megtartását várhatóan ott is szigorítják majd.

Mindez a turisztikai központ szerint a hazai kézműveseknek nehéz helyzetet teremt, így a megsegítésükre kampányt szerveznek.

hirdetés

Ennek keretében a lakosságot arra kérik, hogy az idei ünnepekre is vásároljanak és ajándékozzanak kézműves termékeket.

Mint fogalmaztak, a vásárra jelentkező kézművesek, iparművészek nagy részének van webboltja is, ahol a vásárlók online ki tudják választani az ajándékozni kívánt termékeket, s ezáltal nemcsak szép ajándékot szerezhetnek be, de a magyar kézműves- és kreatív ipart is támogatják.

A BFTK további csatlakozókat és cégeket vár a kezdeményezéshez, mivel ennek a szolgáltatói szektornak a húsvéti és a karácsonyi időszak a fő bevételi forrása.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés