hirdetés
Kultúra

Hazudott rákbetegségéről Dan Mallory

Dan Mallory, az eladási listák élén szereplő The Woman in the Window (Nő az ablakban) című thriller szerzője beismerte, hogy hazugságot állított, amikor azt mondta, hogy agydaganata van. Mallory, aki AJ Finn művésznéven publikálta a könyvet, elárulta, hogy az agydaganattal kapcsolatosan azért állított valótlanságot, mert így akarta mintegy takargatni bipoláris zavarát.

Hazudott rákbetegségéről Dan Mallory
hirdetés

A szerző azt követően ismerte be hazugságát, hogy a New Yorker arról számolt be, személyes életével kapcsolatos korábbi megjegyzéseiben hemzsegnek a valótlanságok. Az amerikai író a lapnak megjegyezte, hogy soha nem volt célja, hogy bárki jó szándékával visszaéljen - írja a BBC.

Mallory, mielőtt első, 2018 januárjában megjelent regényét megírta volna, könyvszerkesztőként dolgozott. A The Woman in the Window című thriller hamar felkerült a New York Times legtöbb eladással bíró köteteket felvonultató listájára.

A könyv filmes adaptációja később ebben az évben jelenik meg a mozikban Amy Adams és Gary Oldman főszereplésével. A történet egy agorafóbiás nőről szól, aki új szomszédjai után kezd kémkedni.

A New Yorker beszámolója szerint Mallory korábban több alkalommal is állította, hogy agydaganatot diagnosztizáltak nála. Ezt a történetet nemcsak munkatársaival próbálta elhitetni, de egy egyetemen is.

hirdetés

Talán ennél is furcsább hazugsága volt azonban, hogy – a New Yorker szerint – azt állította, hogy anyja rákban hunyt el, és bátyja is meghalt. Noha anyját valóban kezelték rák miatt, amikor Mallory tizenéves volt, mind a nő, mind pedig az író bátyja jelenleg is életben vannak.

A New Yorker cikkére reagálva az író beismerte, hogy a múltban több alkalommal utalt arra vagy állította másoknak, hogy nem pszichológiai, hanem testi betegségben – nevezetesen rákban – szenved, míg más esetekben ebben a hitben hagyta az embereket.

„Az édesanyám a mellrák egy agresszív formájával küzdött, amikor tizenéves voltam; ez egy meghatározó élménye volt tinédzser életemnek, a fájdalommal és a pánikkal azonos. Rendkívüli mértékben szégyelltem a pszichológiai küzdelmeimet, amelyek legijesztőbb, legérzékenyebb titkaim voltak”

– fogalmazott a szerző hozzátéve, hogy különösen is rettegett attól, vajon mit gondolnának róla az emberek, ha ismernék mentális problémáit.

Elmondta azt is, hogy akárcsak sokan másoknál, akiket bipoláris II. zavarral diagnosztizáltak, nála is fennálltak a depresszív szakaszok, bizonyos téveszmék és memóriaproblémák. Mindezek után sajnálatát fejezte ki, amennyiben esetlegesen mások jó szándékával visszaélt volna, ám leszögezte, ez nem is állt szándékában.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés