hirdetés
Kultúra

Ezen az októberi hétvégén is érdemes körülnézni a jobbnál jobb rendezvényeken

Aki szereti az igazán őszies hangulatú gasztronómiai rendezvényeket, az ezen a hétvégén bizonyára nem fog unatkozni, hiszen az ország több pontján is akadnak majd bőven programok. Ezek közül válogattunk mi is az alábbi cikkben.

Ezen az októberi hétvégén is érdemes körülnézni a jobbnál jobb rendezvényeken
hirdetés

Sajtfesztivál Budapesten

Október tizenkilencedikén a II. SZEGA Nemzetek Sajtfesztiválon a sajtkedvelők több ország kiváló sajtjait és borait ismerhetik meg, s a szakmai programok mellett bőven lesznek olyanok is, amelyek a sajtkedvelő laikusoknak kedveznek majd. A fesztiválon egész napos sajtkóstolási lehetőség lesz, illetve a VI. Nemzetek Sajtversenyén a látogatók interaktív úton voksolhatnak arra a sajtra, amelyik nekik a leginkább ízlik. Mindemellett fellépők színesítik a programkínálatot. Bővebb információ a rendezvényről elérhető a http://sajtfesztival.com/ oldalon.

Öreg-tavi Nagy Halászfesztivál (Tata)

Ismét megrendezik a tatai Halászfesztivált, amelynek egyik legjellegzetesebb része a látványhalászat, de emellett persze a gasztronómiai programokra is nagy hangsúly helyezkedik. Az idén október 18. és 20. között megrendezésre kerülő eseményen lesznek még ismeretterjesztő programok, színpadi programok, koncertek, illetve bulisátorral és vidámparkkal is várják a látogatókat. A rendezvényről a http://www.tatainagyhalaszat.hu/ oldalon érhető el bővebb információ.

hirdetés

Natúrpark Ízei Gasztronómiai Fesztivál és Orsolya-napi vásár

Kőszegen október tizenkilencedikén és huszadikán rendezik meg a Natúrpark Ízei Gasztronómiai Fesztivált és a hozzá kötődő Orsolya-napi vásárt, ahol a kirakodóvásár kínálatában a látogatók a natúrpark településeinek kézművesei – borászok, méhészek, virágkötők, fafaragók, gyöngyfűzők, fazekasok, csuhé-báb- és terményjáték készítők, tojásfestők és szalmafonók – portékáival találkozhatnak, s ahol helyi fellépők is szórakoztatják majd az érdeklődőket. Ha pedig mindez nem volna elég, még Orsolya-napi főzőversennyel is készülnek a szervezők. Bővebb információ a rendezvényről a https://koszeg.hu/hu/kultura/rendezvenyek/naturpark-izei-orsolya-napi-vasar-3.html oldalon elérhető.

Szigligeti Süllőfesztivál

Október 19. és 20. között a Szigligeti Süllőfesztiválon halételekkel, helyi ételkülönlegességekkel, helyi borászok bemutatójával, kézműves vásárral, fellépőkkel és gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket. Szombaton a nap végén még tűzijáték is lesz. Akit érdekel a rendezvény, a https://sullofesztival.hu/ oldalon találhat róla bővebb információkat.

Balatonfüredi Szüreti Fesztivál

Október 18. és 20. között izgalmas programokkal várja az érdeklődőket a Balatonfüredi Szüreti Fesztivál. Az eseményen felvonulás, kirakodóvásár, borlovagrend avatás, kulturális programok és gasztronómiai élmények várják a látogatókat. Bővebb információ és a programok teljes listája elérhető itt: https://balatonfured.hu/2019/09/26/furedi-szuret-2/.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés