hirdetés
Kultúra

Elhunyt Dr John amerikai énekes

Hetvenhét évesen szívrohamot kapott és meghalt Dr John Grammy-díjas amerikai énekes – számolt be róla a BBC.

Elhunyt Dr John amerikai énekes
hirdetés

A New Orleans-i születésű zenész csütörtökön hunyt el szívinfarktust követően – írja a BBC hírportálja az énekes hivatalos Twitter-oldalán megjelent közlésre hivatkozva. Az énekes, aki a Rock and Roll Hall of Fame-be is bekerült, több zenei műfajt, és például a popot, a bluest, a jazzt és a rock and rollt ötvözte műveiben.

A közleményben azt írták, hogy június hatodikán az ikonikus zenészlegenda, Malcolm John Rebennack, Jr szívroham következtében elhunyt. A család köszönetet mondott mindenkinek, akik végigkísérték az egyedi zenei pályafutását, egyúttal magánéletük tiszteletben tartását kérik ebben az időszakban. Hamarosan közlik, milyen módon vehetnek végső búcsút a zenésztől a rajongók.

Az énekes karrierje az 1950-es évek végén vette kezdetét, amikor New Orleans egy ismert zongoristájává és énekesévé sikerült érnie, majd szólóelőadóként az 1968-as Gris-Gris című albumával ért el sikereket. A heroinfüggőségével is sikeresen megküzdött Dr John egyik legismertebb dala az 1973-as Right Place, Wrong Time volt.

Az élő koncertjein jellegzetes karneváli hangulat kísérte előadását, s gyakorta nagyon díszes, feltűnően színes ruhákat viselt ezeken az alkalmakon. A Rock and Roll Hall of Fame-be 2011-ben vették fel.

hirdetés

Pályafutása során mintegy 35 albuma jelent meg, amelyből három Grammy-díjat nyert, legutóbb 2013-ban a Locked Down.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés