hirdetés
Kultúra

Elhunyt Csűrös Karola

A Madách Színház mély megrendüléssel tudatta, hogy nyolcvanöt évesen elhunyt Csűrös Karola színművésznő.

Elhunyt Csűrös Karola
hirdetés

Csűrös Karolát sokan a Szomszédokból ismerték, s az egész ország megszerette – olvasható a Blikk cikkében. A Madách Színház megemlékezésében megjegyezte, hogy a színművésznő Etusként maradt meg számos nézője számára, „talán azért, mert ő maga volt a kedvesség, a gondoskodás, az életigenlés és a humanizmus”.

A színház felidézte, hogy Csűrös Karola 1959-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, majd modern lányfigurák megformálásával kezdte pályáját. Hamarosan saját művészi hangjára rátalálva karakterszerepek megformálásával és vígjátékokkal érte el legnagyobb sikereit.

Első jelentősebb filmszerepe a Két emelet boldogság című filmben volt 1960-ban, majd két évre rá a Madách Színházhoz szerződött, melynek öt évtizeden át maradt tagja, derűs személyiségével jókedvet hozva a társulat mindennapjaiba.

Utolsó bemutatója a Forgószínpad volt, melyben Psota Irénnel, Pásztor Erzsivel, Békés Italával, Für Anikóval, Kállai Ilonával, Lehoczky Zsuzsával és Zenthe Ferenccel is együtt játszott.

hirdetés

A színművésznő 1993-ban Erzsébet-díjat és Déryné-díjat kapott, majd 2001-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjében részesült. Ezt követően 2006-ban Érdemes művész lett.

(A borítókép forrása: FORTEPAN / SZALAY ZOLTÁN, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=74259316)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés