hirdetés
Kultúra

Csoki- és kocsonyafesztivál is lesz a hétvégén

Lassan vége a télnek, és ezzel együtt egyre több érdekes hétvégi program is adódik, amelyeknek köszönhetően picit kizökkenhetünk a mindennapok sodrából. Hogy milyen érdekes és szórakoztató fesztiválok, rendezvények is várnak, abból alábbi válogatásunk is megmutat egy kis szeletet.

Csoki- és kocsonyafesztivál is lesz a hétvégén
hirdetés

Miskolci Kocsonyafesztivál

Az idei évben is megrendezik a nagy népszerűségnek örvendő Miskolci Kocsonyafesztivált, ahol kulturális és gasztronómiai programok egyaránt várják majd az érdeklődőket. A színpadi fellépők mellett gyermekprogramok, jégszobor kiállítás és faragás, karnevál és ízkocsonya verseny is várja a látogatókat a többi izgalmas programról még csak nem is szólva. Az eseményről bővebb információ elérhető a Kocsonyafesztivál Facebook-oldalán, itt:https://www.facebook.com/miskolcikocsonya/.

Csokoládé Fesztivál Gyulán

Gyulán a hétvégén a csokié lesz a főszerep az Erkel Hunguest Hotelben, ahol egész napos mézeskalács workshop, csokoládé suli, csokifigurák alkotása, illetve – a felnőttek számára – csokoládé bika rodeó és chilis csoki evőverseny is lesz. Emellett szombaton amatőr csokoládétorta, vasárnap pedig amatőr gyümölcstorta versennyel is készülnek a szervezők – az első kétszáz látogató pedig egy-egy szem bonbont kap ajándékba. Bővebb információ az eseményről elérhető a https://www.facebook.com/events/710837255990817/ Facebook-oldalon.

hirdetés

Budapesti Halfesztivál

Immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a Budapesti Halfesztivált, amelyre ebben az évben február 15. és 16. között kerül sor. A helyszínen fűtött sátrak, koncertek, izgalmas vidámpark, akváriumok, óriásbogrács, finom halételek, illetve élményhorgászat is várja majd az oda látogatókat. Ebben az évben a fesztivál kiemelt hala a ponty lesz, amelynek többféle, különlegesen elkészített változatával ismerkedhetnek meg a látogatók. A rendezvényről bővebben a https://www.facebook.com/events/435367370716379/ Facebook-oldalon lehet tájékozódni.

Ásványbörze, Ásványékszer Vásár és Életmód Fesztivál, Kecskemét

Az ásványbörzén lehetőség nyílik rá, hogy az érdeklődők találkozzanak az ország ásvány- és drágaköveiből készült ékszerek, illetve ökotermékek és technológiák képviselőivel, valamint természetesen az elkészült termékekkel is. Emellett bemutatók, előadások is segítik őket abban, hogy elmélyüljenek a pozitív gondolkodás, tudatos életmód, s az önmegvalósítás témájában. A fesztiválon az egészségmegőrzés és a tudatos életmód is fontos szerepet kap majd. A rendezvényről bővebben itt tájékozódhat: https://www.facebook.com/events/2592425581041707/.

Kevi böllértalálkozó, Túrkeve

Február 14. és 15. között immár tizennegyedik alkalommal rendezik meg a túrkevei böllértalálkozót, ahol a látogatók a hagyományos népi disznóvágást idézhetik fel, illetve betekintést nyerhetnek a húsfeldolgozás teljes folyamatába, no és persze az elkészült ételek kóstolására is lehetőségük nyílik. A rendezvényen hagymás sült vért, hurkát, kolbászt, orjalevest, toros káposztát is ízlelhetnek a látogatók. Mindemellett nem hiányozhatnak a színpadi fellépők sem, akik a jó hangulatról gondoskodnak. A rendezvényről még többet megtudhat a https://www.facebook.com/events/125011882168981/ Facebook-oldalon.

Gyáli Böllérverseny

Február tizenötödikén rendezik meg a már hagyományosnak tekinthető Gyáli Böllérversenyt, a víztorony melletti területen. A verseny reggel 7 órakor kezdődik, s annak során az érdeklődők bepillantást nyerhetnek egy igazi falusi disznóvágásba – feltéve persze, ha elég korán érkeznek ehhez. Ha még többet szeretne tudni, érdemes további infókért a https://www.facebook.com/events/660301677843544/ oldalt böngésznie.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés