hirdetés
Kultúra

Baleset történt az Operettszínház egy próbáján

Ketten megsérültek, miután baleset történt az Operettszínházban, az egyik előadás főpróbáján.

Baleset történt az Operettszínház egy próbáján
hirdetés

Éppen az Operettszínház Hegedűs a háztetőn előadásának főpróbája zajlott, amikor a Blikk információi szerint baleset történt, s ketten megsérültek. A lap megkeresésére a színház megerősítette a baleset hírét, valamint további részleteket is elárult a történtekkel kapcsolatban.

Az Operettszínház közleménye szerint a múlt heti főpróbán sajnálatos baleset történt – egy, a forgószínpadról ledőlő díszletelem megsebesítette a balettkar két táncosát.

A történteket videófelvétel rögzítette, s az egyik táncos könnyebb, másikuk pedig súlyosabb sérülést szenvedett. Ő orvosi tanácsra jelenleg fűzőt visel. A sérültek azonnal szakszerű, teljes körű szakorvosi ellátásban részesültek, amiről Kiss-B. Atilla, az Operettszínház főigazgatója személyesen gondoskodott.

A sérültekkel a történtek óta napi kapcsolatban állnak, s úgy tudják, mindkettejük állapota kielégítő.

hirdetés

A baleset nem akadályozta az előadás bemutatóját és a további próbafolyamatot, illetve az Operettszínház működését sem.

A színház vezetése azonnal vizsgálóbizottság felállítását rendelte el dr. Gulyás Richárd, a Budapesti Operettszínház ügyvezető igazgatójának vezetésével, vezetői szinten az érintett területek legszélesebb körének bevonásával.

Jelenleg is folyamatban van a felelősség megállapítására elrendelt vizsgálat, így nem kívántak ennek lezárultáig további információt nyújtani.

(A borítókép forrása: Derzsi Elekes Andor - A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=39589407)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés