Kultúra

Bajban lehet a Klubrádió, nem hosszabbítják meg a jogosultságát

Nem hosszabbítja meg a Klubrádió jogosultságát a Médiatanács, miután az 2021. február 14-én lejár. Ennek az oka az indoklás szerint az, hogy a csatorna több alkalommal is megsértette a médiatörvényt.

Bajban lehet a Klubrádió, nem hosszabbítják meg a jogosultságát
hirdetés

Az NMHH Médiatanácsának meglátása szerint a jövő év elején lejáró médiaszolgáltatási jogosultsága alatt a Klubrádió több alkalommal is megsértette a médiatörvényt, ami miatt különböző jogkövetkezményeket alkalmaztak vele szemben.

A Médiatanács az előbbivel indokolta azt a döntését, hogy nem hosszabbítják meg a 2021. február 14-én lejáró jogosultságot, hanem ehelyett pályázatot írnak ki a Budapest FM 92,9 MHz-es közösségi rádiós frekvenciára.

hirdetés

A Blikk cikke szerint már hozzá is kezdtek a pályázati eljárás előkészítéséhez, és amennyiben a Klubrádió tovább akar működni az FM-frekvencián, úgy ismét pályáznia és nyernie kell a pályázaton.

A digitális rádiózás megszüntetésével a Klubrádió egy ideig akár teljesen visszaszorulhat az internetre streaming segítségével, amennyiben nem tud ismét analóg frekvenciához jutni.

Arató András, a Klubrádió elnöke egyelőre nem kommentálta a történteket.


hirdetés

További híreink
hirdetés