hirdetés
Kultúra

Augusztus második hétvégéjén is akadnak érdekes programok

A hétvégén ismét akadnak olyan programok, amelyekre érdemes lehet ellátogatni szerte az országban.

Augusztus második hétvégéjén is akadnak érdekes programok
hirdetés

Máré Vári Viadalok

Augusztus nyolcadikán és kilencedikén egész napos programokkal várják a középkor világa iránt érdeklődőket Magyaregregyen a Máré Vári Viadalok nevű rendezvényen. A kétnapos rendezvényen autentikus kézművesek, harcosok, tüzérek, szakmai előadások, angol íjászok is jelen lesznek, ráadásul bemutatják, milyen volt egy korabeli haditábor. Vasárnap gyalogos lovagi tornát is megtekinthetnek a rendezvényre látogatók. Bővebb információ a https://www.facebook.com/events/2974731955928349/ oldalon olvasható.

Révfülöpi Zenei Napok

Augusztus 6–8. között rendezik meg idén a Révfülöpi Zenei Napokat, ahol a blues és country zene jeles képviselői lesznek jelen. A koncertek a Fülöp-kertben lesznek, s belépődíj nélkül látogathatóak. Bővebb információ a http://revfulopinfo.hu/esemenyek#tartalom weboldalon látható.

hirdetés

Kukorica-útvesztő fesztivál

Az előbbihez képest merőben más hangulatot kínál – ugyancsak Csongrád-Csanád megyében – a kiszombori Kukorica-útvesztő fesztivál, amely július 18. és augusztus 22. között folyik ebben az évben. A szervezők kalandos útvesztőt és szombatonként „ad hoc baráti programokat”, szívélyes vendéglátást ígérnek. A belépő felnőtteknek 600, gyermekeknek 300 forint. További információ a https://www.facebook.com/utveszto/ Facebook-oldalon elérhető.

Szilvásváradi Ősemberfesztivál

Augusztus 7. és 9. között lesz a III. szilvásváradi Ősember Fesztivál az Archeoparkban, ahol rengeteg érdekességet meg lehet tudni az ősemberről, s az őstörténetünkről. Regős Józseffel, az Archeopark vezetőjével, őstörténetben jártas szakemberrel az Istállós-kői barlangba is el lehet látogatni, illetve a múzeumban tárlatvezetés és kézműves foglalkozás várja az érdeklődőket. A https://www.szilvasvarad.hu/esemenyek/iii-osember-fesztival bővebben is lehet tájékozódni az eseménnyel kapcsolatosan.

Augusztusi BorKorzó

Balatongyörökön, a móló melletti sétányon rendezik meg augusztus 7. és 9. között a BorKorzót, ahol a Borutcában a környékbeli borosgazdák és pecsenyesütők boraival, eledeleivel lehet majd megismerkedni. Emellett ráadásul hangulatos koncertek is kísérik a rendezvényt. Az érdeklődők a https://balatongyorok.hu/programok/xvii-ggyoroki-bor-es-dal-fesztival/ oldalon bővebb információkat is megtudhatnak az eseményről.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés