hirdetés
Kultúra

Addig nem turnézik a Coldplay, amíg környezetbarátabbá nem válnak a koncertek

A Coldplay egyelőre nem kezd turnéba új albuma népszerűsítésére, mivel az együttes aggódik a koncertsorozat lehetséges környezeti hatásai miatt.

Addig nem turnézik a Coldplay, amíg környezetbarátabbá nem válnak a koncertek
hirdetés

Chris Martin, a zenekar frontembere a BBC-nek elmondta, hogy jelenleg időt adnak maguknak arra, hogy lássák, miként lehetne aktívan pozitív hatású a turnéjuk. Mint fogalmazott, mindannyiuknak gondolkozniuk kell azon, hogy miként végezhetnék a legjobban a dolgukat, és elkötelezettek az iránt, hogy az együttes jövőbeli koncertjeinek pozitív hatása legyen.

A brit együttes a jordániai fővárosban jár, ahol két fellépésük is lesz, amelyeket élőben közvetítenek majd a YouTube-on. A koncerteket pénteken napfeltekor és napnyugtakor tartják, amellyel az Everyday Life nevű albumuk két felére reflektálnak.

Az együttes korábban 2016-ban és 2017-ben minden kontinenst bejárt az A head full of dreams nevű albuma promotálásakor, összese 122 koncertet adva a különböző országokban.

Chris Martin elmondta, hogy most ennek a turnénak a környezetvédelmi szempontból lehető legjobb változatának megvalósítására törekszenek, és ha nem sikerül elérniük, hogy karbonsemleges legyen, akkor csalódottak lesznek.

hirdetés

A banda a BBC egy tudósítója szerint azért választotta Jordániát, mert ez a világnak egy olyan része, ahol normál esetben nem igazán lépnek fel. Az együttes pénteken megjelenő j albuma feltehetőleg a zenekar globális perspektíváját tükrözi majd.

A Coldplay azért a brit közönségről sem feledkezett meg természetesen – november 25-én a londoni Természettudományi Múzeumban tartanak majd koncertet.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés