Kultúra

A tiltakozás nem ér véget, az oktatás viszont elkezdődik az SZFE-n

Blokád mellett ugyan, de megkezdődik az oktatás a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, ahol egyfajta kísérleti tanköztársaságot hirdettek ki a tanulók és oktatók.

A tiltakozás nem ér véget, az oktatás viszont elkezdődik az SZFE-n
hirdetés

Az SZFE vezetői, oktatói, illetve a Hallgatói Önkormányzat közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy elindul az őszi félév az egyetemen – számol be róla a Blikk.

Upor László, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektorhelyettese bejelentette, hogy a múlt heti rektori határozat értelmében megkezdik a tanévet, azonban ezzel párhuzamosan továbbra is zajlanak a tiltakozások, és a korábbi követeléseket sem adják fel.

hirdetés

Mint megfogalmazták, egy úgynevezett „kísérleti tanköztársaságot” hirdetnek meg. Egészen pontosan úgy írta ezt körül Upor László;

„kísérleti tanköztársaságot építünk, amelynek tevékenységébe ugyanúgy beleférnek hagyományosnak számító oktatási egységek, zárt és nyitott kurzusok, mint kreatív és a társadalmi helyzetre, valamint egyetemünk jelenére és velünk íródó történetére reflektáló akciók”.

Hozzátette, hogy intézményük – minden ellenkező híreszteléssel szemben – egy nyitott, szabad és folyton változó egyetem, s a jövőben is ilyenek akarnak maradni.

A sajtótájékoztatón felszólalt Novák Eszter is, aki elmondta, hogy egy érdekes tanév kezdődik, melyet előzőleg már „megbélyegzett egy világjárvány”, valamint az egyetem elfoglalásának kísérlete is.


hirdetés

További híreink
hirdetés