hirdetés
Kultúra

A Gyűrűk Ura tévéfilmet is Új-Zélandon forgatják

Új-Zélandon ismét egyfajta gazdasági fellendülést hozhat, hogy a Gyűrűk Ura és a Hobbit mozifilmek után most az Amazon Studios is úgy döntött, itt forgatják le a maguk Gyűrűk Ura televíziós sorozatát.

A Gyűrűk Ura tévéfilmet is Új-Zélandon forgatják
hirdetés

A televíziós sorozatról többen úgy pletykálnak, mint a valaha készülő legdrágább sorozatról, hiszen legkevesebb 1 milliárd dolláros összeget emészt majd fel a legyártása. Az Amazon azonban bízik abban, hogy olyan sikerre számíthat, mint amely az ugyancsak Új-Zélandon forgatott mozifilm-trilógiát övezte.

A jogokat két éve megvásárolt Amazon Studios azt mondta, hogy adaptációjuk friss történetszálakat is felfedez majd, amelyek megelőzték a Gyűrű Szövetsége történéseit. Egy keddi közleményben a vállalat elárulta azt is, hogy a sorozat előmunkálatai már megkezdődött, és hónapokon belül az aucklandi forgatásba is belekezdenek – írja a BBC.

A vállalat közölte, hogy amikor lehetséges helyszíneket kerestek arra, hogy életre keltsék a Második korban járó Középfölde szépségeit, egyértelmű volt számukra, hogy valami fenséges helyszínre van szükségük kristálytiszta vizű partokkal, erdőkkel és hegyekkel.

Phil Twyford új-zélandi gazdaságfejlesztési miniszter szerint a projekt többféle hasznot is rejt magában, így például munkahelyek létrejöttét és jelentős tengerentúli beruházást is.

hirdetés

Peter Jackson a 2000-es években forgatott filmtrilógiája számos Oscart zsebelhetett be, és közel 3 milliárd dolláros hasznot hozott a jegyeladásokból. Emellett Új-Zélandra is jelentős turistaforgalmat csalogattak, ahogyan a Hobbit-filmek is.

A filmek miatt ugyanis többen felfigyeltek a csodálatos tájra, és aztán milliók indultak útnak, hogy saját szemükkel is láthassák Új-Zélandot. Mindamellett a helyi filmiparnak is kifejezetten jót tett, hogy itt forgatták a világsikert hozó filmeket.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés