hirdetés
Kultúra

A borongós idő ellenére is érdemes kimozdulni otthonról: Programok a hétvégén

Nem kell, hogy a borongós őszi idő megakadályozzon minket egy kis kikapcsolódásban, már csak azért sem, mert ezen a hétvégén is többfelé az országban szerveznek szórakoztatónak ígérkező rendezvényeket.

A borongós idő ellenére is érdemes kimozdulni otthonról: Programok a hétvégén
hirdetés

Szentendrei Jazz- és Bornapok

Ebben az évben is megrendezik a Szentendrei Jazz- és Bornapokat, amely szeptember 27. és 29. között csalogatja a látogatókat a történelmi belváros elbűvölő sétálóutcáira és a főtérre, ahol az ország minden borrégiójából érkező neves hazai pincészetek mutatkoznak majd be. Ezen felül lesznek borszakmai és kulturális programok is, ide értve a borvacsorákat, borkóstolókat, gasztrovásárt, főzőkurzusokat, bormenüket, városismereti sétákat, jótékonysági árverést és természetesen a jazz-koncerteket is. Bővebb információ elérhető a https://hu-hu.facebook.com/szentendreijazzesbornapok/ Facebook-oldalon.

Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivál

A közösségi élmények és az egészséges életmód rajongói számára egyaránt kiváló lehetőségeket rejt magában a Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivál, ahol a Csónakázó-tavon versenyeznek a sárkányhajósok. A profik mellett az amatőr, vagy akár a teljesen kezdő csapatok is összemérhetik ügyességüket az eseményen. A rendezvényről bővebb információ elérhető a https://www.sarkanyhajofesztival.hu/esemeny/177 oldalon.

hirdetés

Diófesztivál Fertőhomokon

Hazánk egyik legsokoldalúbb és legkedveltebb termése a dió, amelynek „főszereplésével” ezúttal egy fesztivált is rendeznek, méghozzá Fertőhomokon. Ebben az évben szeptember 28-án kerül sor a fesztiválra, ahol az érdeklődőket a dióból készült finomságok mellett kultúrprogramokkal is várják a Fertőhomoki Tájházban. Bővebb információ a rendezvényről elérhető a https://www.facebook.com/events/1300070836840197/ Facebook-oldalon.

Újpesti Borfesztivál

Az Újpesti Borfesztivál új név alatt, ám ebben az évben is változatlanul ízletes ínyenc falatokkal és finom borokkal várja a látogatókat a Szent István téren, ahol egyúttal bemutatkoznak az ország legjobb pincészetei is. Az érdeklődőket emellett koncertek is szórakoztatják majd a szeptember 27-és és 28-án tartott rendezvényen. Bővebb információ a borfesztiválról elérhető a https://www.facebook.com/events/450753402318286/ Facebook-oldalon.

Sümegi Szüreti Fesztivál

Történelmünket idéző programokkal és szüreti mulatságokkal várja a látogatókat a Sümegi Szüreti Fesztivál szeptember 28-án, ahol a színes programok kavalkádja közt találunk például gombafőzőversenyt, gyermekműsort, szüreti felvonulást, zenei programokat, folklórműsort, kiállítást, illetve a kisebbek szórakozását is szem előtt tartva, családi játszóparkot és kézműves alkotóházat. Bővebb információ elérhető a https://www.facebook.com/events/375015866773504/ Facebook-oldalon.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés