hirdetés
TechTud

Tunéziában robot ellenőrzi a kijárási tilalmat

Egy robotot helyeztek ki Tunézia fővárosának, Tunisznak az utcáira, hogy az eszköz ellenőrizze, betartják-e az emberek a koronavírus miatt bevezetett kijárási tilalmat.

Tunéziában robot ellenőrzi a kijárási tilalmat
hirdetés

Amennyiben a robot észlel valakit az alapjában véve üres utcákon, igyekszik utolérni, és azután felteszi a kérdést az illetőnek, hogy miért ment az utcára.

A kérdőre vont embernek ekkor meg kell mutatnia a személyazonosító dokumentumait a robotnak, hogy az azt irányító rendőrök ellenőrizhessék őket.

A PGuard nevű, hőkamerával és Lidar-technológiával felszerelt négykerekű robotokkal kapcsolatosan egyelőre egyébként nem sokat árultak el – nem tudni, hogy összesen mennyit vetnek be belőlük erre a célra, ahogyan azt sem, milyen áron szerezték be őket.

Meanwhile Tunis 📍 pic.twitter.com/KUzWjB4rtp

— تـ و نـ س ☪︎ Tunisia (@tunpost) March 28, 2020

Tunéziában már második hete tart az országos kijárási tilalom, amelyet annak érdekében vezettek be, hogy megfékezzék az ott eddig már 14 ember halálát okozó új koronavírus terjedését. Noha az embereknek az otthonaikban kell maradniuk, egészségügyi okokból, illetve a szükséges árucikkek megvásárlásának céljából kimehetnek.

Tunéziában jelenleg egyébként 436 embert kezelnek az új koronavírussal.

(BBC)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés