hirdetés
TechTud

Összeomlott a híres Darwin-boltív a Galapagos-szigeteknél

Összeomlott a Charles Darwin angol természettudós után elnevezett Darwin-boltív a Galapagos-szigeteknél.

Összeomlott a híres Darwin-boltív a Galapagos-szigeteknél
hirdetés

Az ecuadori környezetvédelmi minisztérium közlése szerint természetes erózió okozta a boltív összeomlását – számol be róla a BBC hírportálja.

A helyi környezetvédelmi minisztérium megjegyezte azt is, hogy a Darwin-szigettől alig egy kilométerre fekvő természetes sziklaboltív igen népszerű volt a turisták körében is, azonban most arról kaptak bejelentést, hogy a geológiai formáció egyszerűen összeomlott.

A boltív nemcsak mint geológiai formáció volt népszerű a turisták körében, de egyúttal közkedvelt és kiváló búvárhelyszínnek is tartották.

Az Ecuador kontinentális területétől több mint 900 méterre az óceánban fekvő Galapagos-szigeteket az UNESCO a természeti világörökség részeként tartja számon az ott élő megannyi változatos növény- és állatfajnak köszönhetően.

A szigetvilág összesen 234 szigetből, sziklából és egyéb geológiai formációból tevődik össze, amelyek közül négy olyan sziget van, amelyen emberek is élnek. Ezeknek a lakossága megközelíti a 30 ezer főt.

(A borítókép forrása: Movera / English Wikipedia, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5985378)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés