hirdetés
TechTud

Lista született az évtized legnépszerűbb alkalmazásairól

A 2019-es év végéhez közeledve megszületett egy lista a 2010-es évek legnépszerűbb alkalmazásairól, amelyek közül talán nem meglepő módon a Facebook bizonyult az abszolút elsőnek.

Lista született az évtized legnépszerűbb alkalmazásairól
hirdetés

Az elmúlt tíz évben a mobilos applikációk piacát elsősorban egyetlen egy meghatározó alkalmazás uralta, ami pedig nem más, mint a Facebook. Az App Annie nevű San Franciscó-i kutatóközpont, amely a mobilalkalmazás-ágzatat adatainak feldolgozására specializálódott, ezúttal sorra vettek, melyek voltak az „évtized alkalmazásai” a népszerűségük alapján, s a keddi napon publikálta az összegzését.

A legtöbbet letöltött alkalmazások listájának élén messze a Facebook áll, amelyet a Facebook Messenger, a WhatsApp és az Instagram követtek. A lista alapján egyértelmű, hogy a közösségi média alkalmazásai és a kommunikációs alkalmazások állnak továbbra is az élen, hiszen a listán a következő helyeken a Snapchat, a Skye, a Tiktok, a UC Browser, a YouTube és a Twitter szerepeltek még elől.

Az alkalmazásokra költött összegek tekintetében a Netflix alkalmazása állt az első helyen, amely havi díjat számol fel, azt pedig a Tinder, a Pandora Music, a Tencent Video, a japán Line, iQIYI, a kínai Baidu, a Spotify, a YouTube, az HBO Now és a Kwai követték.

A legtöbbet letöltött játékalkalmazás a Subway Surfers volt, amelyet a listán a Clash of Clans követett.

hirdetés

(TechExplore)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés