TechTud

Kijelzőjének köszönhetően tovább bírhatja a Samsung Galaxy S21 Ultra

A Samsung hétfőn bemutatta az új, alacsony fogyasztású OLED kijelzőjét, amelyet az új Galaxy S21 Ultra készülékkel fog először piacra dobni.

Kijelzőjének köszönhetően tovább bírhatja a Samsung Galaxy S21 Ultra
hirdetés

A kijelzőnek köszönhetően mintegy 16 százalékkal csökkenhet az okostelefon fogyasztása a Samsung közlése szerint, a technológia alapja pedig nem más, mint hogy felgyorsították az elektronok áramlását a kijelző szerves rétegein – számol be róla a Cnet.com.

Ismeretes, hogy a kijelzők az okostelefonok működése során nagyobb mennyiségű energiát fogyasztanak. Az OLED kijelzőkben a pixeleket a felhasználók organikus anyagok révén láthatják, amelyek akkor ragyognak fel, ha elektromosság éri őket.

hirdetés

Azáltal, hogy az elektronok áramlását növelik a kijelző rétegeiben, a kijelzők élénkebb fényt bocsáthatnak ki, miközben mindezt kevesebb energia fogyasztásával teszik meg, ami növeli az akkumulátor élettartamát.

Jeeho Baek, a vállalat egy vezető munkatársa közleményben tudatta, hogy a kijelzőtechnológiák folyamatos fejlődése megnövelte az igényt az alacsonyabb fogyasztás iránt, így lehetővé téve az olyan funkciókat és fejlesztéseket, mint például a nagyobb kijelzők vagy a nagyobb felbontás.

A Galaxy S21 Ultra 5G-t várhatóan a Salaxy S21-el és S21 Plus-szal együtt mutatják majd be. Az S21 Ultra 5G esetében egy 6,8 hüvelykes kijelzőre számíthatunk, ami mellett a Corning Gorilla Glass Victus üvege teszi majd ellenállóvá a telefont.

Az előrendelés már pár napja elindult, sőt, az első készülékek már meg is érkezhettek tulajdonosaikhoz a mai napon.


hirdetés

További híreink
hirdetés