hirdetés
TechTud

Kiderült, mire lesz jó a védettséget igazoló alkalmazás

Bővebb információk is kiderültek a mobilos alkalmazásról, amely bizonyos keretekig alkalmazható lehet a védettségi igazolvány helyett is – de van, aki továbbra sem hagyhatja otthon a plasztikkártyáját.

Kiderült, mire lesz jó a védettséget igazoló alkalmazás
hirdetés

Keddi sajtóértesülések már pedzegették, hogy tabletekre és mobilra tölthető applikáció érkezik a védettség igazolására, azonban most bővebb információkat is lehet már tudni az appról. A Magyar Nemzet a Koronavírus Sajtóközpontot kereste meg kérdéseivel, s kiderült egyebek mellett az, hogy aki megkapja a védőoltást, az immár az alkalmazással is igazolhatja a védettségét.

Az EESZT-mobilalkalmazás segítségével kényelmesebbé és egyszerűbbé válhat a koronavírus elleni védőoltások igazolása. Az app letölthető lesz iOS és Android rendszert futtató készülékekre egyaránt.

Az alkalmazás az oltott személy nevét, taj-számát, illetve az oltás idejét, s a fertőzéssel szembeni védettség tényét, vagy annak hiányát mutatja majd meg, az adatokat pedig QR-kóddal lehet hitelesíteni egy e célra kifejlesztett másik, EESZT Covid Control nevű alkalmazással.

Az első használat alkalmával az appot az EESZT-ben regisztrálni kell, amihez ügyfélkapun keresztül kell bejelentkezni. Egy hatjegyű PIN-kódot is meg kell adni, amit az alkalmazás használatakor kell majd a későbbiekben használni.

hirdetés

A felhasználók a 6 jegyű PIN-kóddal először bejelentkeznek, majd kiválasztják a Covid-oltásigazolás menüpontot. Ha már van megfelelő oltás, akkor az erről szóló információk is megjelennek.

Fontos azonban, hogy a korábbi betegségből eredő védettséget az alkalmazás nem jelzi, így azt továbbra is plasztikkártyával lehet igazolni.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Free-Photos)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés