TechTud

Kiderült, hogy mikre kerestek rá legtöbbet idén a netezők

A Google évről-évre kiadja azokat a toplistás keresőszavakat és kifejezéseket, amelyekre a világon, illetve az egyes országokban a legtöbbet rákerestek, s aligha meglepő, hogy a koronavírus volt az embereket leginkább foglalkoztató témakör.

Kiderült, hogy mikre kerestek rá legtöbbet idén a netezők
hirdetés

A mai napon a Google közreadta azoknak a keresőszavaknak a listáját, amelyeket 2020-ban a legtöbben böngésztek a felületein. Pontosabban: azok a keresőszavak szerepeltek a listán, amelyek ebben az évben hosszabb időn keresztül kiugró forgalmat eredményeztek a 2019-es keresésekhez képest – írja a Noizz.hu.

A top3 hazánkban a koronavírus mellett az amerikai elnökválasztás volt, továbbá a Google Classroom (utóbbi dacára annak, hogy a Gmail felületéről egyetlen kattintással is el lehet jutni ide). Sokan érdeklődtek még a korábbi indexes újságírók új portálja, a Telex iránt, valamint Benedek Tibor halála is sokakat megrendített a keresésekből ítélve.

hirdetés

Alább a magyar Top10-es lista:

 1. Koronavírus
 1. Amerikai elnökválasztás
 1. Google Classroom
 1. Telex
 1. Benedek Tibor
 1. Koronavírus térkép
 1. Gesztesi Károly
 1. Redmenta
 1. Magyar Közlöny
 1. Kobe Bryant

Ez pedig a globális keresési trendek 2020-as „netovábbja”:

 1. Coronavirus
 1. Election results
 1. Kobe Bryant
 1. Zoom
 1. IPL
 1. India vs New Zealand
 1. Coronavirus update
 1. Coronavirus symptoms
 1. Joe Biden
 1. Google Classroom

A tematikus toplistákból egyébként kiderült, hogy a legnépszerűbb (vagy legalábbis legnagyobb érdeklődéssel övezett) sorozatok a Mintaapák mellett a Bátrak Földje és a Mellékhatás voltak, míg könyvek közül a Vaják, a Kisasszonyok és a 365 nap szították a legtöbb keresést.


hirdetés

További híreink
hirdetés